Суп із тюфтельками: простий рецепт для ситної страви

Суп із тюфтельками: простий рецепт для ситної страви
4.2
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр овочевої суміші з помідора моркви, горошку, цибулі та стручкової квасолі
  • 2 картоплини
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець за смаком
  • Тефтелі для супу:
  • 300 гр м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 55 гр сухого рису (близько 1/4 склянки)
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати приготування з тефтелей для супу. Фарш викласти в миску, додати яйце, сіль, перець і ретельно перемішати. Петрушку промити й подрібнити, додати у фарш разом із рисом і знову перемішати.
  2. З отриманої маси сформувати невеликі кульки (2 ч. л. фаршу з рисом на одну штуку). У каструлю влити близько 3 л води і поставити на вогонь. Картоплю очистити й порізати невеликими кубиками.
  3. Щойно вода закипить - посолити її й опустити картоплю. Через кілька хвилин додати в киплячий картопляний суп тефтелі. Щойно тефтелі спливуть на поверхню - зменшити вогонь, щоб вода потроху кипіла.
  4. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти заморожену суміш овочів. Смажити їх на середньому вогні близько 5 хвилин. Потім влити близько 100 мл гарячого бульйону (в якому вариться картопля), розмішати і тушкувати ще 5 хвилин на невеликому вогні.
  5. Додати тушковані овочі в суп, посолити, поперчити за смаком і розмішати. Варити суп із тефтелями ще 10 хвилин при слабкому кипінні. Потім зняти каструлю з вогню, посипати суп подрібненою зеленню і накрити кришкою на 15 хвилин.
  6. Зняти кришку, розлити суп із тефтелями по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного! 

Суп із тюфтельками - це чудовий вибір для тих, хто любить прості та ситні страви. Цей рецепт - ідеальний варіант для того, щоб приготувати вечерю для сім'ї або для друзів. Тефтелі можна замінити на інші м'ясні кульки або кульки з грибів, якщо хочете змінити смак. Варто зазначити, що суп із тефтелями є дуже корисною стравою, оскільки він містить багато білків і вітамінів.