Літній рецепт: Холодний борщ, який розкриває справжню свіжість

Літній рецепт: Холодний борщ, який розкриває справжню свіжість
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л кефіру від 2%
  • 1,5 л мінеральної води
  • 4 картоплини
  • 1 середній буряк (близько 300 гр)
  • 4 яйця
  • 220-230 гр балика
  • 2-3 свіжих огірка
  • невеликий пучок кропу і петрушки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кефір і мінеральну сильногазовану воду заздалегідь поставити в холодильник, щоб борщ був холодним. У каструлю з киплячою підсоленою водою опустити картоплю, буряк і яйця.
  2. Через 10 хвилин після повторного закипання води перекласти яйця в каструлю з холодною водою і залишити їх на 5 хвилин остигати. Вийняти яйця з каструлі з холодною водою, очистити від шкаралупи та порізати дрібними кубиками.
  3. Через 10-15 хвилин після закінчення варіння яєць (картопля вариться 20-25 хвилин) вийняти картоплини і залишити їх остигати. Остиглу картоплю очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками.
  4. Буряк вариться приблизно 45-50 хвилин при слабкому кипінні. Отже, через 25-30 хвилин після того, як ви дістали картоплю, потрібно злити воду і залишити буряк остигати. Вистиглий буряк порізати дрібними кубиками.
  5. Балик порізати соломкою або кубиками. Зелень промити та подрібнити. Розтерти зелень із півч.л. солі. Огірки вимити й порізати дрібними кубиками.
  6. З'єднати в каструлі картоплю, буряк, огірки, балик, яйця і перемішати. Потім влити до бурякового салату кефір і ретельно перемішати. Відправити каструлю на 2-3 хвилини в холодильник.
  7. Вийняти борщ на кефірі з холодильника, влити холодну мінералку та розмішати. Додати за смаком сіль, за бажанням - дрібку лимонної кислоти. Суп уже готовий, але краще дати бурячнику постояти ще 1-2 години в холодильнику. Холодний борщ буде набагато смачнішим.  Смачного!

Холодний борщ - це страва, яка не тільки приносить свіжість у спекотні літні дні, а й має корисні властивості. Буряк містить багато вітамінів і антиоксидантів, а кефір надає йому ніжної текстури та багатого смаку. Додавши свіжу зелень та огірки, ви отримаєте страву, яка задовольнить ваші смакові відчуття та забезпечить організм необхідними поживними речовинами. Чудовий варіант для літнього обіду або вечері з сім'єю та друзями.