Смачний грибний суп у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр свіжих грибів
- 4-5 картоплин
- 1 цибулина
- 100 гр локшини або вермішелі
- 1 морква
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свіжі гриби ретельно вимити. Якщо ви використовуєте лісові гриби (не печериці), потрібно їх попередньо відварити. Для цього скласти гриби в мультиварку і залити приблизно 4 л холодної води.
- Готувати грибний бульйон приблизно 20 хвилин у режимі Суп. Якщо ви використовуєте білі гриби - достатньо варити їх близько 10 хвилин. Печериці (як зазначено вище) варити не потрібно.
- Через зазначений час процідити бульйон через сито в окрему ємність. Гриби залишити остигати. Картоплю очистити від шкірки та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити й дрібно порізати. Моркву почистити й натерти на крупній тертці.
- У чашу мультиварки влити кілька ложок рослинної олії та встановити режим Смаження або Випічка. Викласти в розігріту олію цибулю і просмажити її протягом 2 хвилин. Потім додати моркву і перемішати.
- Смажити овочі в мультиварці близько 5 хвилин у зазначеному режимі. Потім додати картоплю, гриби (порізані на шматочки) і залити грибним бульйоном (або чистою водою).
- Готувати грибний суп у мультиварці можна двома способами: режим Тушкування на 2 години або режим Суп на 1 годину. У режимі "Тушкування" суп виходить більш ароматним, але готується довше.
- За 10 хвилин до закінчення варіння грибного супу, відкрити кришку мультиварки і всипати вермішель. Зелень промити та подрібнити. Після звукового сигналу відкрити кришку, посипати суп подрібненою зеленню і закрити кришку.
- Залишити грибний суп у мультиварці ще на 10 хвилин. Після цього розлити готовий суп із мультиварки по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт розкриє вам секрети приготування ідеального грибного супу в мультиварці. Почнемо з вибору грибів. Краще використовувати свіжі гриби, але якщо ви збираєтеся використовувати лісові гриби, не забудьте їх попередньо варити. Вони прикрасять ваш суп неповторним смаком.