Смачний суп із курячими галушками

Смачний суп із курячими галушками
5.0
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка вагою близько 600 гр
  • 3 картоплини
  • 1 невеликий кабочок/цукіні (не обов'язково)
  • 4 середніх шматочки білого хліба (+ для грінок)
  • 120 мл молока
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу грудку промити, філе відокремити від кісток і шкіри. Покласти кістки в каструлю і залити 3 л води, поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і проварити курячі кістки протягом 20 хвилин.
  2. Тим часом пропустити філе без шкіри через м'ясорубку, хліб замочити в молоці на 10 хвилин. Цибулину розрізати на дві частини, половину очистити й дрібно порізати (можна натерти на тертці).
  3. Додати хліб разом із молоком і цибулею в курячий фарш, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Картоплю з кабачком очистити і порізати невеликими кубиками. Через зазначений час вийняти кістки з бульйону, всипати туди картоплю, кабачок і довести до кипіння.
  4. Після закипання зменшити вогонь, щоб вода потроху кипіла. Скласти в киплячий суп курячі галушки таким чином: чайну ложку спочатку вмочити в гарячий бульйон, набрати курячий фарш і опустити в суп. Знову набрати трохи фаршу й опустити в суп.
  5. Частину цибулини і моркву, що залишилися, очистити від шкірки, цибулю порізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці (або порізати дрібними шматочками). На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Через пару хвилин додати моркву і смажити ще 3-4 хвилини на середньому вогні, помішуючи.
  6. Зняти сковороду з вогню і залишити остигати. Через 10 хвилин після початку варіння картоплі, влити в сковороду ополоник бульйону і розмішати, вилити все в суп із галушками. Додати сіль, перець за смаком і варити суп із курячими галушками ще 5-7 хвилин при слабкому кипінні.
  7. Зелень промити й подрібнити ножем, додати в готовий суп і зняти каструлю з вогню. Накрити її кришкою і залишити на 10-15 хвилин настоятися. Потім зняти кришку і розлити суп по тарілках, прикрасити грінками. Смачного! 

Також можна експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати різні спеції та трави, щоб зробити суп ще смачнішим та цікавішим. Як варіант, можна додати до супу кокосове молоко, щоб отримати тайський смак, або додати гостру паприку, щоб створити мексиканський смак.