Рецепт щі з фрикадельками: смачно та просто

Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг білокачанної капусти
- 250 гр будь-якого м'ясного фаршу
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 велика морква
- кілька гілочок зелені
- 2 лаврові листки
- сіль. перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю почистити і дуже дрібно порізати, можна натерти на тертці, додати фаршу і ретельно перемішати. Посолити, поперчити фарш за смаком і знову перемішати. Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками.
- У каструлю влити близько 2,5 л води і поставити на вогонь. Після закипання трохи посолити воду й опустити туди картоплю. Якщо капуста стара, жорстка - поустіть її в киплячу воду разом із картоплею.
- З фаршу зліпити круглі фрикадельки й опустити їх по одній у киплячий бульйон. Якщо капуста молода - додати її через 10 хвилин після картоплі (відразу після фрикадельок).
- Моркву натерти на тертці й обсмажити до золотистого кольору на розігрітій пательні з двома ложками олії протягом 5 хвилин. Влити в сковорідку трохи води з супу, розмішати і вилити все в каструлю. Додати сіль, перець за смаком і розмішати.
- Готувати щі з фрикадельками до повної готовності останніх. Приблизно через 5 хвилин після додавання смаженої моркви зняти каструлю з вогню, посипати суп подрібненою зеленню і накрити кришкою. Залишити щі на 10 хвилин настоятися.
- Розлити готові щі з фрикадельками по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Щі з фрикадельками можуть варіюватися в залежності від регіону, де їх готують. Деякі додають до них квасолю, печериці, паприку або інші інгредієнти, які роблять їх більш насиченими за смаком та текстурою.