Гороховий суп з куркою - рецепт з найсмачнішим результатом
Кухня
Інгредієнти:
- 350-400 гр будь-яких частин курки (стегна, гомілки або спинка)
- 300 гр колотого сушеного гороху (~ півтори склянки)
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 лавровий лист
- кілька гілочок зелені
- куркума за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Колотий горох всипати в сито і промити під струменем холодної води. Всипати його в миску, залити холодною водою і залишити на годину. Через зазначений час курку промити і скласти в каструлю, залити 2,5 л холодної води, покласти лавровий лист і поставити на вогонь.
- Після закипання додати горох (попередньо злити воду, в якій він замочувався). Варити курячий суп із горохом близько півгодини. Потім вийняти частини курки з бульйону на тарілку (лавровий лист прибрати) і залишити остигати.
- Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками, додати її в гороховий суп приблизно через 10 хвилин після того, як витягли курку. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- На пательні розігріти 1-2 ст.л. рослинної олії та всипати цибулю. Ще через 3-4 хвилини додати моркву, перемішати. Готувати засмажку для горохового супу з куркою ще 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи. Додати сіль, перець і куркуму за смаком.
- Зняти куряче м'ясо з кістки та порізати його невеликими шматочками, у сковороду із засмажкою влити ополоник супу та розмішати. Додати засмажку (разом із бульйоном) і курку в гороховий суп через 8-10 хвилин після початку варіння картоплі та варити її при.
- Зелень промити, подрібнити і посипати нею суп через 5 хвилин після додавання м'яса і засмажки. Дати йому покипіти кілька секунд і зняти каструлю з вогню. Накрити її кришкою і залишити на 15 хвилин.
- Через зазначений час зняти кришку, розлити гороховий суп із куркою по тарілках і подавати гарячим. Смачного!
Цей гороховий суп з куркою - ідеальний варіант для тих, хто хоче з'їсти щось смачне та ситне, але не має багато часу на приготування. Цей рецепт також дуже економний, оскільки можна використовувати довговічні інгредієнти, такі як сушений горох і курка. Також можна експериментувати з різними спеціями і приправами, щоб створити власний унікальний смак. Гороховий суп з куркою - це ідеальна страва для зігріву взимку або для бадьорості влітку.