Смачний і ситний квасолевий суп у мультиварці

Смачний і ситний квасолевий суп у мультиварці
3.9
(13)
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр яловичини або свинини на кістці
  • 250 гр сухої квасолі (або 400 гр консервованої)
  • 2-3 картоплини
  • 100 гр копченої ковбаси/сосисок/ветчини - не обов'язково
  • 1 болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • 3 зубчики часнику
  • спеції за смаком: мелений коріандр, паприка, чилі, орегано, базилік
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте суху квасолю, її потрібно замочити в холодній воді на ніч. Наступного дня яловичину на кістці промити й опустити в чашу мультиварки. Влити близько 3-3,5 л холодної води і довести до кипіння в будь-якому зручному для вас режимі (підійде Суп, Тушкування).
  2. Після закипання варити бульйон у режимі Суп або Тушкування приблизно півтори години (зі свинини - 2 години). Після цього вийняти м'ясо з кістками з мультиварки на тарілку. За бажанням процідити бульйон через сито і знову влити в чашу мультиварки.
  3. Довести бульйон до кипіння і всипати суху квасолю. Варити її приблизно півгодини (якщо ви замінюєте її консервованою квасолею, тоді в киплячий бульйон відразу кладіть картоплю). Картоплю почистити, порізати невеликими кубиками, цибулю почистити та дрібно порізати, моркву почистити та натерти на великій тертці, болгарський перець вимити, почистити від насіння та порізати м'якоть соломкою/кубиками.
  4. Через півгодини після початку варіння квасолі додати картоплю і варити ще 10 хвилин у тому ж режимі. За бажанням ви можете приготувати засмажку для квасолевого супу не в мультиварці, а на сковороді, поки вариться картопля.
  5. Через 10 хвилин перелити вміст мультиварки в окрему каструлю і накрити кришкою. У чаші мультиварки розігріти кілька ложок олії і скласти туди цибулю. Смажити її в режимі Тушкування або Випічка близько 2-3 хвилин. Потім додати моркву і болгарський перець, перемішати і смажити все ще 3-4 хвилини.
  6. Тим часом на помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його в киплячу воду на 1-2 хвилини. Перекласти бланшований помідор на кілька хвилин у холодну воду, дати йому охолонути. Очистити м'якоть від шкірки і додати в мультиварку до овочевої засмажки, ретельно розім'яти все виделкою.
  7. Якщо ви замінюєте суху квасолю консервованою - додайте її разом із помідором. М'ясо зняти з кістки і порізати невеликими шматочками. Копченості порізати дрібними шматочками і додати разом із м'ясом у мультиварку до засмажки. Смажити м'ясо з овочами приблизно 3-4 хвилини в тому ж режимі.
  8. Влити в мультиварку квасолевий суп із картоплею, додати сіль, перець і розмішати. Готувати квасолевий суп у мультиварці ще 10 хвилин у режимі Суп або Тушкування. (або 15 хвилин, якщо ви додавали консервовану квасолю).
  9. Потім додати спеції, часник (розчавити в часникодавці або дрібно порізати), накрити суп із квасолею кришкою та дати йому настоятися в мультиварці щонайменше 10-15 хвилин, краще - 20. Розлити готовий квасолевий суп із мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Цей рецепт квасолевого супу в мультиварці є простим і досить швидким у приготуванні. Однак, незважаючи на це, суп вийде дуже ситним і ароматним, завдяки додаванню різноманітних овочів і копченостей. Квасолевий суп - це чудова традиційна страва, яку можна приготувати будь-якої пори року. Він багатий білками та іншими корисними речовинами, тому є чудовим варіантом для обіду чи вечері. Тож не зволікайте та спробуйте приготувати цей смачний квасолевий суп у мультиварці самостійно!