Як приготувати в'єтнамський суп Фо вдома

Як приготувати в'єтнамський суп Фо вдома
4.8
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичих кісток
  • 1 кг яловичини
  • 400 гр рисової локшини
  • 200 гр соєвих проростків
  • 2 лайми середнього розміру
  • 1 цибулина
  • 1 морква (не обов'язково)
  • 2 перці чилі
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 корінь петрушки (або кілька гілочок)
  • 4-5 см кореня імбиру
  • 3-4 бутончики гвоздики
  • 2 зірочки бадьяна
  • 2 лаврові листки
  • 1 паличка кориці (або пів-ч.л. меленої кориці)
  • 1 ч.л. горошин чорного перцю
  • пів-ч.л. анісу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування справжнього супу Фо важливо правильно зварити бульйон із яловичини. Кістки промити і скласти в глибоку каструлю. Залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання проварити бульйон протягом 10 хвилин і злити всю воду.
  2. Влити в каструлю з вареними кістками 4-4,5 л холодної води і поставити на вогонь. Поки вода закипає, приготувати прянощі та овочі. Цибулю очистити і розрізати вздовж на 4 рівні частини, корінь імбиру розрізати вздовж на 2 частини.
  3. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю з коренем імбиру. Смажити овочі до потемніння на середньому вогні близько 7-8 хвилин. Корінь петрушки очистити, розрізати на дві частини, моркву також очистити і розрізати на 2-3 частини.
  4. Якщо ви замінюєте корінь петрушки гілочками, відокремити стебла від зелені, останню можна використовувати для подачі в'єтнамського супу. Скласти в каструлю з киплячим бульйоном моркву, петрушку (все, окрім зелені), смажену цибулю з імбиром, гвоздику, бадьян, лаврове листя, корицю, горошини чорного перцю, аніс і трохи посолити.
  5. Варити бульйон для супу Фо приблизно 4-5 годин за слабкого кипіння. Якщо на поверхні утвориться піна - її потрібно відразу ж обережно знімати. Рисову локшину замочити на 10 хвилин у холодній воді, в окремій каструлі закип'ятити воду.
  6. Злити з локшини воду, всипати її в каструлю з киплячою водою і варити 2-3 хвилини після закипання. Відкинути рисову локшину на друшляк, промити під струменем холодної води і залишити стікати.
  7. За півгодини до закінчення варіння бульйону покласти яловичину на 10 хвилин у морозилку. Потім вийняти її й нарізати на тонкі пластини. Через зазначений час процідити готовий яловичий бульйон через сито в окрему каструлю, досолити його за смаком.
  8. Перець чилі промити й дрібно порізати (якщо він дуже гострий - попередньо видалити насіння). Із двох лаймів вичавити весь сік і процідити його через сито від м'якоті та кісточок. Бульйон поставити на вогонь і довести до кипіння.
  9. У киплячий бульйон покласти нарізане пластинами м'ясо і варити його 2-3 хвилини за слабкого кипіння. Це робити не обов'язково, але бажано з метою безпеки. У класичному рецепті супу Фо нарізане м'ясо кладеться в тарілку сирим і заливається киплячим бульйоном.
  10. У кожну порційну тарілку покласти трохи соєвих проростків, локшини і перцю чилі. Зелену цибулю промити і порізати тонкими кільцями. Розлити яловичий бульйон разом із м'ясом по тарілках, посипати подрібненою зеленою цибулею.
  11. В'єтнамський суп Фо готовий, подавати його до столу гарячим одразу після приготування. Смачного! 

Суп Фо може бути різних смаків і варіацій, в залежності від регіону, в якому він готується. Деякі рецепти використовують куркуму, квасолю, редиску або інші овочі. Крім того, можна додавати різні м'ясні продукти, такі як курка або свинина.