Щі в духовці зі свинини та квашеної капусти

Щі в духовці зі свинини та квашеної капусти
4.1
(11)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини або свинини на кістці
  • 500 гр квашеної капусти
  • 3 картоплини
  • 3 цибулини
  • 2 морквини
  • 100 мл чистої води
  • корінь петрушки, вагою близько 70-90 гр
  • 30 гр вершкового масла
  • 5 зубчиків часнику
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 4 лаврові листки
  • 4 бутончики гвоздики
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо з кістками промити й скласти в глибоку каструлю. Влити туди близько 3-4 л води і поставити на вогонь. Одну цибулину почистити, зробити 4 розрізи в шкірці і встромити туди бутончики гвоздики. Одну морквину очистити й розрізати на 2-3 частини. Корінь петрушки очистити і також розрізати на 2 частини.
  2. Після закипання зняти з поверхні бульйону піну, покласти в каструлю приготовані овочі разом із горошинами перцю та лавровим листям. Варити м'ясний бульйон при слабкому кипінні близько 1,5 години.
  3. За півгодини до готовності щей розігріти духовку до 200С, у невеликий горщик для запікання покласти шматочок вершкового масла, викласти кислу капусту і залити чистою водою. Поставити горщик у духовку і тушкувати квашену капусту для щей приблизно 20 хвилин.
  4. Через 20 хвилин вийняти горщик і залишити його осторонь. Із готового бульйону вийняти кістки з м'ясом і скласти їх на тарілку. Каструлю з бульйоном знову поставити на вогонь і довести його до кипіння. Викласти томлену капусту в киплячий бульйон.
  5. Варити щі при слабкому кипінні близько 20 хвилин. Картоплю очистити й порізати дрібними кубиками. М'ясо відокремити від кісток. Цибулю і моркву, що залишилися, очистити, цибулю порізати дрібними шматочками, а моркву натерти на тертці.
  6. Коли бульйон із капустою зваряться, покласти туди картоплю з овочами. Варити 15 хвилин при слабкому кипінні. За бажанням цибулю з морквою можна обсмажити протягом 5 хвилин на олії, а додати в суп перед тим, як ставити його в духовку.
  7. Духовку розігріти до 80/100С, часник очистити та подрібнити ножем. Зелень промити й дрібно нарізати. Додати в майже готовий суп засмажку (якщо готували овочі на пательні), м'ясо, часник, зелень, сіль і перець за смаком, розмішати і зняти з вогню.
  8. Накрити каструлю кришкою і поставити в розігріту духову шафу. Готувати щі в духовці близько 2,5 годин. Потім вийняти каструлю з духовки, залишити на 10-15 хвилин остигати. Зняти кришку і розлити томлені щі по тарілках. Смачного!

Також цей рецепт можна змінювати та доповнювати за власним смаком. Наприклад, додавати до щів більше овочів, якщо ви любите більше овочевої начинки, або замінювати м'ясо на курку або гриби, якщо ви хочете приготувати більш легкий варіант щів.