Суп із пельменями
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-2 л куриного бульйону або чистої води
- близько 35 домашніх пельменів (можна замінити на полуфабрикати)
- 2 помідора
- 2 картоплини
- 1 болгарський перець
- 1 цибуля
- 1 морква
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 2 лаврових листа
- сіль, перець та спеції за смаком
Інструкції:
- У каструлю влити куриний бульйон або воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Підсолити, додати лаврові листи.
- Тим часом очистити картоплю і порізати її соломкою або кубиками.
- Додати до киплячого підсоленого бульйону картоплю, довести до кипіння і зменшити вогонь, щоб вода ледь кипіла.
- Почистити цибулю з морквою, порізати останню на півкільця або кубиками та додати до киплячого бульйону після 4-5 хвилин варіння картоплі.
- Цибулю порізати дрібненькими шматочками, болгарський перець очистити від насіння, порізати соломкою і додати разом з цибулею в киплячий суп через 5 хвилин після моркви. Варити овочі близько 15-20 хв.
- Кроп з петрушкою промити та нашинкувати, помідори вимити та порізати невеликими шматочками.
- Додати до киплячого супу пельмені, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини після ліпки або 4-5 хвилин, якщо вони заморожені.
- Додати до киплячого супу помідори, посолити, поперчити та додати спеції за смаком. Ще через пару хвилин додати зелень і зняти з вогню.
- Накрити каструлю кришкою, після чого дати супу настоятися близько 15-20 хвилин.
- Подавати готовий суп з пельменями гарячим. Смачного!