Інгредієнти:
- 0,5 кг свинини на кістці;
- 200 г квашеної капусти (або свіжої);
- 200 г консервованої білої квасолі;
- 1 картопля;
- 1 цибуля;
- 3 горошини чорного перцю;
- декілька гілочок кропу та петрушки;
- сіль та перець за смаком.
Рецепт приготування:
- В каструлю налийте 3 л холодної води, додайте м'ясо (попередньо його вимийте під струменем холодної води). Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, зніміть піну з поверхні та зменшіть вогонь.
- Варіть бульйон зі свинини протягом півтори години на слабкому вогні. За півгодини до закінчення варки додайте горошини перцю. Після вказаного часу вийміть горошини перцю (їх можна викинути), а м'ясо переложіть на тарілку, відокреміть від кісток та наріжте на дрібні шматочки. Поверніть каструлю з бульйоном на вогонь.
- Картоплю очистіть, наріжте на невеликі кубики та додайте в киплячий бульйон. Цибулю також очистіть та наріжте дрібненькими шматочками, на пательні розігрійте декілька ложок рослинної олії, обсмажте цибулю протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору та зніміть з вогню.
- Якщо ви використовуєте свіжу капусту, наріжте її та додайте до супу через 5 хвилин після початку варіння картоплі. Відкрийте банку з консервованою квасолею та злийте з неї рідину.
- Через 15 хвилин після початку варіння картоплі додайте до супу квашену капусту, смажену цибулю, квасолю та нарізане м'ясо, соліть та перчіть суп за смаком. Готуйте щі з квасолею ще 10 хвилин на слабкому вогні. Кріп та петрушку промийте, обсушіть та наріжте дрібно.
- Додайте нарізану зелень до супу та зніміть його з вогню. Накрийте каструлю кришкою та залиште на 15 хвилин. Потім зніміть кришку, розлийте гарячі щі з квасолею на тарілки та подайте до столу. Смакуйте разом зі свіжим хлібом.
Щі з квасолею - це дієтична та корисна страва, яка допоможе зігріти вас в холодну пору року та наситити організм корисними речовинами. Зварити їх дуже просто, для цього потрібно зібрати необхідні інгредієнти та дотримуватися наступних кроків.