Стожки з фаршу під шубою в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- фарш домашній - 250 г
- кріп сухий - 5 г
- картопля - 3 шт.
- борошно - 2 ст.л.
- цибуля - 1 шт.
- яйце куряче - 2 шт.
- сир твердий (будь-який) - 100 г
- огірки солоні - 3 шт.
- сіль - за смаком
- рослинна олія - 70 мл
Рецепт приготування:
- У фарш додайте один білок, сухий кріп, дві ложки борошна та сіль.
- Додайте жовток до 50 мл рослинної олії, додайте щіпку солі та збийте суміш міксером.
- Цибулю наріжте кубиками і підсмажте на олії.
- Дрібно наріжте солоні огірки, яйця відварите та наріжте дрібно ножем.
- Вкладіть папір для запікання на пекарську форму та змастіть його олією.
- Розкладіть фарш у вигляді невеликих лепешок (діаметром приблизно 10 см).
- На шар м'яса додайте підсмажену цибулю, а зверху покрийте її соусом.
- Намастіть майонезом подрібнені солоні огірки та нарізані яйця.
- На тертці натріть сиру картоплю та покладіть на м'ясо з начинкою.
- Відправте стожки на 20 хвилин у духовку.
- Дістаньте стожки з духовки, посипте страву тертим сиром та відправте її ще на 7 хвилин у духовку.
Стожки подають з гарніром з вареної картоплі, можна посипати їх зверху нарізаною зеленню. Страва чудово пасує з смаженою картоплею, макаронами, рисом та картопляним пюре. Як додаток, до стожків можна подати вершковий соус. Смачного!