Стожки з фаршу під шубою в духовці

Стожки з фаршу під шубою в духовці
4.1
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • фарш домашній - 250 г
  • кріп сухий - 5 г
  • картопля - 3 шт.
  • борошно - 2 ст.л.
  • цибуля - 1 шт.
  • яйце куряче - 2 шт.
  • сир твердий (будь-який) - 100 г
  • огірки солоні - 3 шт.
  • сіль - за смаком
  • рослинна олія - 70 мл

Рецепт приготування:

  1. У фарш додайте один білок, сухий кріп, дві ложки борошна та сіль.
  2. Додайте жовток до 50 мл рослинної олії, додайте щіпку солі та збийте суміш міксером.
  3. Цибулю наріжте кубиками і підсмажте на олії.
  4. Дрібно наріжте солоні огірки, яйця відварите та наріжте дрібно ножем.
  5. Вкладіть папір для запікання на пекарську форму та змастіть його олією.
  6. Розкладіть фарш у вигляді невеликих лепешок (діаметром приблизно 10 см).
  7. На шар м'яса додайте підсмажену цибулю, а зверху покрийте її соусом.
  8. Намастіть майонезом подрібнені солоні огірки та нарізані яйця.
  9. На тертці натріть сиру картоплю та покладіть на м'ясо з начинкою.
  10. Відправте стожки на 20 хвилин у духовку.
  11. Дістаньте стожки з духовки, посипте страву тертим сиром та відправте її ще на 7 хвилин у духовку.

Стожки подають з гарніром з вареної картоплі, можна посипати їх зверху нарізаною зеленню. Страва чудово пасує з смаженою картоплею, макаронами, рисом та картопляним пюре. Як додаток, до стожків можна подати вершковий соус. Смачного!