Стожки з фаршем
Час приготування:
90 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого або свинячо-яловичого фаршу
- 2-3 шматочки білого хліба
- 120 мл молока
- близько 60-70 г борошна
- 1 яйце
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. гірчиці (за смаком)
- 1 ч.л. оцту 9%
- сіль, перець за смаком
Картопляно-сирна "шубка" для стожків:
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 150 г твердого сиру
- 100 г майонезу
Рецепт приготування:
- Залити хліб молоком і залишити на 15 хвилин, щоб він увібрав молоко, періодично перевертаючи його.
- Поєднати фарш з хлібом (незначно віджати хліб від молока), гірчицею, ложкою рослинної олії та оцтом, перемішати.
- Вбити сире яйце, посолити і поперчити фарш за смаком, перемішати.
- Накрити фарш кришкою і прибрати у холодильник маринуватися протягом півгодини.
- А поки готуємо "шубку" для стожків з фаршем. Цибулю очистити і дрібно нарізати, підсмажити на 2 ст. ложках рослинної олії на невеликому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи лопаткою (близько 5 хвилин). Лист застелити фольгою і змастити фольгу тонким шаром рослинної олії.
- Картоплю очистити і грубо натерти, посолити за смаком і перемішати.
- Сир натерти на тертці. З картоплі злити рідину, що утворилася від солі.
- Дістати масу для котлет із холодильника, сформувати 6 великих котлет і обваляти їх в борошні. Викласти на лист, змащений рослинною олією.
- Зверху викласти трохи підсмаженої цибулі. Потім терту картоплю.
- Покрити стожки тертим сиром.
- Змастити верх котлет майонезом і збризнути рослинною олією. Запікати стожки з фаршем близько 40-50 хвилин до золотистості при 180°C.
- Вийняти лист із духовки, посипати готові м'ясні стожки з сиром свіжою зеленню та подавати до столу. Смачного!
Цей смачний рецепт створить справжню гастрономічну феєрію на вашому столі. Картопляна "шубка" робить стожки особливо апетитними, а фарш забезпечує насичений смак. Відмінний вибір для вечері вдома або святкового застілля з родиною та друзями. Насолоджуйтеся цим смаком!