Стожки з фаршем

Стожки з фаршем
4.3
(9)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого або свинячо-яловичого фаршу
  • 2-3 шматочки білого хліба
  • 120 мл молока
  • близько 60-70 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. гірчиці (за смаком)
  • 1 ч.л. оцту 9%
  • сіль, перець за смаком

Картопляно-сирна "шубка" для стожків:

  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 150 г твердого сиру
  • 100 г майонезу

Рецепт приготування:

  1. Залити хліб молоком і залишити на 15 хвилин, щоб він увібрав молоко, періодично перевертаючи його.
  2. Поєднати фарш з хлібом (незначно віджати хліб від молока), гірчицею, ложкою рослинної олії та оцтом, перемішати.
  3. Вбити сире яйце, посолити і поперчити фарш за смаком, перемішати.
  4. Накрити фарш кришкою і прибрати у холодильник маринуватися протягом півгодини.
  5. А поки готуємо "шубку" для стожків з фаршем. Цибулю очистити і дрібно нарізати, підсмажити на 2 ст. ложках рослинної олії на невеликому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи лопаткою (близько 5 хвилин). Лист застелити фольгою і змастити фольгу тонким шаром рослинної олії.
  6. Картоплю очистити і грубо натерти, посолити за смаком і перемішати.
  7. Сир натерти на тертці. З картоплі злити рідину, що утворилася від солі.
  8. Дістати масу для котлет із холодильника, сформувати 6 великих котлет і обваляти їх в борошні. Викласти на лист, змащений рослинною олією.
  9. Зверху викласти трохи підсмаженої цибулі. Потім терту картоплю.
  10. Покрити стожки тертим сиром.
  11. Змастити верх котлет майонезом і збризнути рослинною олією. Запікати стожки з фаршем близько 40-50 хвилин до золотистості при 180°C.
  12. Вийняти лист із духовки, посипати готові м'ясні стожки з сиром свіжою зеленню та подавати до столу. Смачного!

Цей смачний рецепт створить справжню гастрономічну феєрію на вашому столі. Картопляна "шубка" робить стожки особливо апетитними, а фарш забезпечує насичений смак. Відмінний вибір для вечері вдома або святкового застілля з родиною та друзями. Насолоджуйтеся цим смаком!