Баклажани в духовці з помідорами та сиром

Баклажани в духовці з помідорами та сиром
4.9
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • твердий сир (будь-який) - 200 г
  • цукор - 5 г
  • рослинна олія - 15 мл
  • часник - 3 зубчики
  • баклажани - 2 шт.
  • мелений перець - 5 г
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • помідори - 4 шт.
  • сік лимону - за смаком
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Баклажани ретельно промийте і наріжте на тонкі пластини, не розрізаючи до кінця, щоб отримати форму веєру.
  2. Посоліть і посипте меленим перцем, залиште на 30 хвилин.
  3. Помідори наріжте кружечками, а сир - тонкими пластинами.
  4. Порізані баклажани начиніть нарізаними помідорами і сиром, вкладаючи їх у вирізи.
  5. Покладіть готову заготівлю у форму для запікання
  6. Залийте баклажани оливковою олією і поставте в духовку випікатись протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Важливо:

Після 10 хвилин приготування посипте страву сиром і продовжуйте запікати. Подавайте гарячою, посипаною свіжою зеленню.

Обов'язково приготуйте цю смачну страву, порадуйте себе та близьких неперевершеним смаком баклажанів, томатів і сиру!