Баклажани по-турецьки з фаршем
Кухня
Інгредієнти:
- рослинна олія - 4 ст. л.
- великі баклажани - 3 шт.
- часник - 2 зубчики
- цибуля - 2 шт.
- мелений перець - за смаком
- свіжі томати - 3 шт.
- сіль - за смаком
- салатний перець - 2 шт.
- велика морква - 2 шт.
- фарш змішаний - 450 г
Рецепт приготування:
Баклажани по-турецьки з фаршем - це смачна страва, яку можна подавати на обід або під час великого свята. Вона насичена смаком завдяки м'ясу.
- Баклажани промити, потім нарізати їх тонкими пластинами, товщиною не більше 0,5 см.
- Пластини слід слабо посолити, краще не змішувати баклажани, а залишити заготівлі на обробній дошці.
- Сіль використовується для того, щоб позбутися гіркого смаку. Замість солі можна використовувати солону воду для замачування баклажанів.
- Свіжі томати нарізати дрібними кубиками, так само зробити з солодким перцем і гострою цибулею.
- Моркву очистити і натерти на тертці. Всі овочі змішати в мисці, додати до них спеції за смаком і трохи солі.
- На сковороду налити оливкову або соняшникову олію, на неї викласти овочевий склад і смажити не більше семи хвилин.
- За дві хвилини до готовності додати подрібнений часник.
- Баклажани повторно промити, щоб видалити залишки солі, і обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Тепер на дно форми викласти кілька пластин баклажану, сверху всі овочі і шар фаршу, можна посипати сіллю.
- Коли всі шари будуть зібрані, посипати верх страви сиром і поставити форму в духову шафу.
- Страву запікають 30 хвилин, після чого подають до столу.
Можна використовувати змішаний м'ясний продукт або начинити овочі дієтичним курячим або індичим фаршем.
Тепер ви готові приготувати цю чудову турецьку страву з баклажанів та фаршу. Насолоджуйтеся смаком і теплим прийомом їжі разом з родиною та друзями!