Баклажани по-турецьки з фаршем

Баклажани по-турецьки з фаршем
4.7
(8)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • рослинна олія - 4 ст. л.
  • великі баклажани - 3 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • цибуля - 2 шт.
  • мелений перець - за смаком
  • свіжі томати - 3 шт.
  • сіль - за смаком
  • салатний перець - 2 шт.
  • велика морква - 2 шт.
  • фарш змішаний - 450 г

Рецепт приготування:

Баклажани по-турецьки з фаршем - це смачна страва, яку можна подавати на обід або під час великого свята. Вона насичена смаком завдяки м'ясу.

  1. Баклажани промити, потім нарізати їх тонкими пластинами, товщиною не більше 0,5 см.
  2. Пластини слід слабо посолити, краще не змішувати баклажани, а залишити заготівлі на обробній дошці.
  3. Сіль використовується для того, щоб позбутися гіркого смаку. Замість солі можна використовувати солону воду для замачування баклажанів.
  4. Свіжі томати нарізати дрібними кубиками, так само зробити з солодким перцем і гострою цибулею.
  5. Моркву очистити і натерти на тертці. Всі овочі змішати в мисці, додати до них спеції за смаком і трохи солі.
  6. На сковороду налити оливкову або соняшникову олію, на неї викласти овочевий склад і смажити не більше семи хвилин.
  7. За дві хвилини до готовності додати подрібнений часник.
  8. Баклажани повторно промити, щоб видалити залишки солі, і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  9. Тепер на дно форми викласти кілька пластин баклажану, сверху всі овочі і шар фаршу, можна посипати сіллю.
  10. Коли всі шари будуть зібрані, посипати верх страви сиром і поставити форму в духову шафу.
  11. Страву запікають 30 хвилин, після чого подають до столу.

Можна використовувати змішаний м'ясний продукт або начинити овочі дієтичним курячим або індичим фаршем.

Тепер ви готові приготувати цю чудову турецьку страву з баклажанів та фаршу. Насолоджуйтеся смаком і теплим прийомом їжі разом з родиною та друзями!