Овочеве рагу з баклажанами, картоплею та м'ясом
Інгредієнти:
- 500 г свинини (баранини);
- 6 ст. л. томатного соусу;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- 4 картоплини;
- 1,5 склянки питної води;
- 1 кабачок;
- 1 баклажан;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 корінь селери;
- 1 зубчик часнику;
- свіжа зелень, перець (гострий і чорний) і сіль додаються за смаком.
Рецепт приготування:
-
Всі овочі ретельно промиваються під проточною водою. Картопля, цибуля і морква очищаються від шкірки.
-
У глибокій тарілці томатний соус з'єднується з дрібно нарізаним часником, гострим перцем і спеціями. Отримана маса заливається водою і добре перемішується до однорідності.
-
М'ясо нарізається невеликими кубиками і смажиться на розігрітої рослинної олії майже до готовності. Після вимкнення конфорки свинину відразу можна перекласти в казан або каструлю з товстим дном.
-
Свіжі картопля і морква також нарізаються кубиками і смажаться на сковорідці не більше 7 хвилин. За цей час повинна з'явитися легка рум'яна скоринка. Потім овочі перекладаються до м'яса.
-
Ті ж самі дії повторюються з кабачком, баклажаном, селерою і цибулею. Після легкого смаження вони відправляються в великий посуд із м'ясом і заливаються томатним соусом.
-
Все добре перемішується і за необхідності розбавляється невеликою кількістю води (потрібно зробити так, щоб заправка повністю покривала рагу).
-
Страва готується на малому вогні близько 30-40 хвилин до готовності картоплі. У процесі варіння можна додати трохи перцю і цукру за смаком. Свіжу зелень кладуть до страви за кілька хвилин до закінчення приготування.
-
Овочеве рагу з м'ясом подається до столу через 15-20 хвилин, із свіжим хлібом.
Важливий факт:
Щоб рагу стало ніжнішим, його можна приготувати з вершками або заправкою на основі борошна та бульону.