Овочеве рагу з баклажанами, картоплею та м'ясом

Овочеве рагу з баклажанами, картоплею та м'ясом
4.7
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г свинини (баранини);
  • 6 ст. л. томатного соусу;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 4 картоплини;
  • 1,5 склянки питної води;
  • 1 кабачок;
  • 1 баклажан;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінь селери;
  • 1 зубчик часнику;
  • свіжа зелень, перець (гострий і чорний) і сіль додаються за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі ретельно промиваються під проточною водою. Картопля, цибуля і морква очищаються від шкірки.

  2. У глибокій тарілці томатний соус з'єднується з дрібно нарізаним часником, гострим перцем і спеціями. Отримана маса заливається водою і добре перемішується до однорідності.

  3. М'ясо нарізається невеликими кубиками і смажиться на розігрітої рослинної олії майже до готовності. Після вимкнення конфорки свинину відразу можна перекласти в казан або каструлю з товстим дном.

  4. Свіжі картопля і морква також нарізаються кубиками і смажаться на сковорідці не більше 7 хвилин. За цей час повинна з'явитися легка рум'яна скоринка. Потім овочі перекладаються до м'яса.

  5. Ті ж самі дії повторюються з кабачком, баклажаном, селерою і цибулею. Після легкого смаження вони відправляються в великий посуд із м'ясом і заливаються томатним соусом.

  6. Все добре перемішується і за необхідності розбавляється невеликою кількістю води (потрібно зробити так, щоб заправка повністю покривала рагу).

  7. Страва готується на малому вогні близько 30-40 хвилин до готовності картоплі. У процесі варіння можна додати трохи перцю і цукру за смаком. Свіжу зелень кладуть до страви за кілька хвилин до закінчення приготування.

  8. Овочеве рагу з м'ясом подається до столу через 15-20 хвилин, із свіжим хлібом.

Важливий факт:

Щоб рагу стало ніжнішим, його можна приготувати з вершками або заправкою на основі борошна та бульону.