Стір-фрай зі свинини
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г свинини
- 1 маленький качан пекінської капусти
- 3 пери зеленої цибулі
- 1 велика морква
- 5 грибів шиїтаке
- 2 яйця
- 70-80 мл бульйону (курячого, м'ясного або овочевого)
- 3 ст.л. кунжутної або арахісової олії
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. рисового вина або хересу (або солодкого вина)
- 4 зубчики часнику
- 3 см кореня імбиру
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. темної кунжутної олії
- сіль за смаком
Для маринування свинини:
- 50 мл соєвого соусу
- 2 ст.л. рисового вина або хересу (або солодкого вина)
- 2 ст.л. крохмалю
- 1 ч.л. соусу Хойсін
Рецепт приготування:
- Промийте свинину і обсушіть її.
- Приготуйте маринад для м'яса: змішайте соєвий соус, солодке вино, соус Хойсін та кілька ложок картопляного крохмалю, добре перемішайте.
- Поріжте свинину соломкою і покладіть її в готовий маринад. Перемішайте і залиште під кришкою на півгодини.
- Капусту пекінську поріжте не дуже тонкими смужками.
- Моркву очистіть від шкірки і поріжте тонкою соломкою.
- Зелену цибулю промийте і подрібніть.
- Гриби поріжте на дрібні кусочки.
- Часник очистіть і дрібно наріжте ножем, а корінь імбиру очистіть і натріть на тертці.
- Збийте два яйця з 1 ст.л. води і 1/4 ч.л. солі.
- Соєвий соус змішайте з цукром та солодким вином, розмішайте, доки крихти цукру не розчиняться.
- Розігрійте глибоку сковоріду з товстим дном та боками, додайте 1 ст.л. рослинної олії і розігрійте його. Влийте змішане яєчне тісто і рівномірно розподіліть його по дну. Підсмажте тонкий омлет на середньому або сильному вогні протягом 1-2 хвилин.
- Перекладіть омлет на тарілку і залиште остигати.
- Наріжте охолоджений або трохи теплий омлет соломкою.
- У сковорідку додайте 2 ст.л. рослинної олії, розігрійте на сильному вогні і додайте часник та імбир. Смажте, постійно помішуючи, півхвилини на сильному вогні.
- Перекладіть до часнику та імбиру мариновану свинину разом з рідиною і смажте на сильному вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Додайте моркву і смажте ще хвилину.
- Додайте у сковороду капусту, цибулю і гриби, перемішайте. Не знижуйте вогонь і готуйте все разом ще хвилину.
- Потім додайте гарячий бульйон, соус на основі солодкого вина з соєвим соусом, перемішайте і знизьте вогонь до середнього. Готуйте ще 3 хвилини, постійно помішуючи лопаткою. Потім додайте темну кунжутну олію, яєчний омлет, перемішайте, за необхідності посоліть і поперчіть страву. Готовий стір-фрай зі свининою, овочами та грибами подавайте гарячим, як гарнір чудово підійде варений рис або пшеничні коржики. Смачного!