Стір-фрай зі свинини

Стір-фрай зі свинини
4.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г свинини
  • 1 маленький качан пекінської капусти
  • 3 пери зеленої цибулі
  • 1 велика морква
  • 5 грибів шиїтаке
  • 2 яйця
  • 70-80 мл бульйону (курячого, м'ясного або овочевого)
  • 3 ст.л. кунжутної або арахісової олії
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. рисового вина або хересу (або солодкого вина)
  • 4 зубчики часнику
  • 3 см кореня імбиру
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. темної кунжутної олії
  • сіль за смаком

Для маринування свинини:

  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 ст.л. рисового вина або хересу (або солодкого вина)
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 ч.л. соусу Хойсін

Рецепт приготування:

  1. Промийте свинину і обсушіть її.
  2. Приготуйте маринад для м'яса: змішайте соєвий соус, солодке вино, соус Хойсін та кілька ложок картопляного крохмалю, добре перемішайте.
  3. Поріжте свинину соломкою і покладіть її в готовий маринад. Перемішайте і залиште під кришкою на півгодини.
  4. Капусту пекінську поріжте не дуже тонкими смужками.
  5. Моркву очистіть від шкірки і поріжте тонкою соломкою.
  6. Зелену цибулю промийте і подрібніть.
  7. Гриби поріжте на дрібні кусочки.
  8. Часник очистіть і дрібно наріжте ножем, а корінь імбиру очистіть і натріть на тертці.
  9. Збийте два яйця з 1 ст.л. води і 1/4 ч.л. солі.
  10. Соєвий соус змішайте з цукром та солодким вином, розмішайте, доки крихти цукру не розчиняться.
  11. Розігрійте глибоку сковоріду з товстим дном та боками, додайте 1 ст.л. рослинної олії і розігрійте його. Влийте змішане яєчне тісто і рівномірно розподіліть його по дну. Підсмажте тонкий омлет на середньому або сильному вогні протягом 1-2 хвилин.
  12. Перекладіть омлет на тарілку і залиште остигати.
  13. Наріжте охолоджений або трохи теплий омлет соломкою.
  14. У сковорідку додайте 2 ст.л. рослинної олії, розігрійте на сильному вогні і додайте часник та імбир. Смажте, постійно помішуючи, півхвилини на сильному вогні.
  15. Перекладіть до часнику та імбиру мариновану свинину разом з рідиною і смажте на сильному вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Додайте моркву і смажте ще хвилину.
  16. Додайте у сковороду капусту, цибулю і гриби, перемішайте. Не знижуйте вогонь і готуйте все разом ще хвилину.
  17. Потім додайте гарячий бульйон, соус на основі солодкого вина з соєвим соусом, перемішайте і знизьте вогонь до середнього. Готуйте ще 3 хвилини, постійно помішуючи лопаткою. Потім додайте темну кунжутну олію, яєчний омлет, перемішайте, за необхідності посоліть і поперчіть страву. Готовий стір-фрай зі свининою, овочами та грибами подавайте гарячим, як гарнір чудово підійде варений рис або пшеничні коржики. Смачного!