Пісні котлети з капусти

Пісні котлети з капусти
4.6
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 качан білокачанної капусти (приблизно 1 кг)
  • 1 велика цибулина
  • 100 г манної крупи
  • 70 г борошна
  • невеличкий пучок кропу та петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • панірувальні сухарі

Рецепт приготування:

  1. Зніміть верхнє листя з качану капусти, виріжте кочерижку і поділіть качан на 4 частини. Помістіть капусту в киплячу та трохи(!) підсолену воду, доведіть її до кипіння. Варіть до м'якості, приблизно 8-10 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Після вказаного часу відкиньте капусту на друшляк, дайте стекти воді та пропустіть шматки капусти через м'ясорубку. Відіжміть капустяний "фарш" від води через сито.
  3. Очистьте цибулю від шкірки, часник від плівки, цибулю натріть на грубій тертці, або пропустіть через м'ясорубку. Часник пропустіть  через часникодавку.
  4. Промийте кроп та наріжте його.
  5. Об'єднайте капустяний фарш для пісних котлет, цибулю, часник, зелень, сіль, перець, спеції та все ретельно перемішайте.
  6. Спочатку додайте манку, потім борошно та знову добре перемішайте.
  7. Залиште фарш на 5-10 хвилин, щоб манка трохи розбухла.
  8. З капустяної маси сформуйте овальні або круглі котлети, обваляйте кожну в панірувальних сухарях і викладіть на сковороду з розігрітою рослинною олією. Смажте пісні котлети з капусти приблизно 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
  9. Подавайте капустяні котлети до столу гарячими. Смачного!

Цікаві факти:

Ця страва є доброю альтернативою м'ясним котлетам і допомагає зберегти ваше здоров'я. Білокачанна капуста містить велику кількість вітамінів і клітковини, а манка збагачує страву енергією. Капустяні котлети - це справжній смаковий шедевр, який нікого не залишить байдужим.