Пісні котлети з капусти
Кухня
Інгредієнти:
- 1 качан білокачанної капусти (приблизно 1 кг)
- 1 велика цибулина
- 100 г манної крупи
- 70 г борошна
- невеличкий пучок кропу та петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
- панірувальні сухарі
Рецепт приготування:
- Зніміть верхнє листя з качану капусти, виріжте кочерижку і поділіть качан на 4 частини. Помістіть капусту в киплячу та трохи(!) підсолену воду, доведіть її до кипіння. Варіть до м'якості, приблизно 8-10 хвилин при слабкому кипінні.
- Після вказаного часу відкиньте капусту на друшляк, дайте стекти воді та пропустіть шматки капусти через м'ясорубку. Відіжміть капустяний "фарш" від води через сито.
- Очистьте цибулю від шкірки, часник від плівки, цибулю натріть на грубій тертці, або пропустіть через м'ясорубку. Часник пропустіть через часникодавку.
- Промийте кроп та наріжте його.
- Об'єднайте капустяний фарш для пісних котлет, цибулю, часник, зелень, сіль, перець, спеції та все ретельно перемішайте.
- Спочатку додайте манку, потім борошно та знову добре перемішайте.
- Залиште фарш на 5-10 хвилин, щоб манка трохи розбухла.
- З капустяної маси сформуйте овальні або круглі котлети, обваляйте кожну в панірувальних сухарях і викладіть на сковороду з розігрітою рослинною олією. Смажте пісні котлети з капусти приблизно 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
- Подавайте капустяні котлети до столу гарячими. Смачного!
Цікаві факти:
Ця страва є доброю альтернативою м'ясним котлетам і допомагає зберегти ваше здоров'я. Білокачанна капуста містить велику кількість вітамінів і клітковини, а манка збагачує страву енергією. Капустяні котлети - це справжній смаковий шедевр, який нікого не залишить байдужим.