Котлети з нерки

Котлети з нерки
4.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг філе нерки
  • 300 мл молока або вершків 15%
  • 2 цибулини
  • 100 г білого хліба
  • 5-6 перепелиних яєць (або 1-2 курячих)
  • свіжий або сушений кроп
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Хліб розірвіть на шматочки, покладіть в миску і залийте молоком або вершками. Залиште на 15-20 хвилин, за цей час перевертайте хліб пару разів. Після цього відокремте м'якуш від скоринки і злегка відіжміть від рідини.
  2. Філе нерки відокремте від кісток і шкіри, наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте великими шматками.
  3. Прокрутіть рибу разом із цибулею та хлібом через м'ясорубку, додайте сирі яйця і перемішайте. Перед смаженням підсоліть, поперчіть, додайте подрібнений кроп/петрушку і спеції, перемішайте.
  4. На сковороді розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії. З фаршу сформуйте невеликі круглі або овальні котлети, обваляйте по черзі кожну в панірувальних сухарях або борошні, викладіть у розігріту олію. Смажте приблизно 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні до рум'яної скоринки.
  5. Подаються котлети з нерки гарячими. Як гарнір ідеально підходить рис з підливкою або картопляне пюре. Смачного!

Цікавий факт:

Нерка - це одна з найцінніших риб для харчування, із сімейства лососевих, яка багата на омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця і мозку. Цей рецепт додасть різноманіття до вашого меню і підкреслить неповторний смак нерки.