Шашлик із кролика

Шашлик із кролика
5.0
(13)
Метод: На грилі
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1.2 кг тушки кролика
  • 4 цибулини
  • 300 мл води (або 150 мл води з  оцтом 9%)
  • 2 ст.л. майонезу
  • 1,5 ст.л. оцтової есенції 70% (або 150 мл оцту 9%)
  • спеції для м'яса - близько 15 г (1 ст.л.)
  • 1,5-2 ст.л. солі
  • чорний мелений перець або суміш перців за смаком

Рецепт приготування:

  1. Тушку кролика вимити, добре висушити і розрізати на великі шматочки.
  2. Цибулю очистити і нарізати кільцями.
  3. М'ясо поєднати з сіллю, перцем, спеціями та цибулею.
  4. Оцтову есенцію розведіть в 300 мл води, 9% оцет розведіть в 150 мл води. Додайте оцтовий маринад до кролика з цибулею, додайте майонез і добре перемішайте. Залиште кролика маринуватися на ніч (принаймні 4 години) під кришкою або під гнітом.
  5. Готуйте шашлик з кролика на решітці або на шампурах, поки м'ясо не зарум'яніться з усіх сторін, та, при проколюванні ножем перестане виділятися кров.
  6. Подавайте шашлик з кролика до столу гарячим, з будь-яким гарніром та соусом на ваш смак. Смачного!

Запрошуємо вас спробувати цей незвичайний шашлик і поринути у світ кулінарних експериментів!