Каре ягняти в духовці

Каре ягняти в духовці
4.5
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г каре ягняти (блок ребер)
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілок петрушки, розмарину та чебрецю
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. дижонської гірчиці
  • 1 ч.л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть зубчики часнику від шкірки, промийте і підсушіть зелень, дрібно наріжте все ножем.
  2. Об'єднайте в одній мисці нарізану зелень з часником, додайте гірчицю, влийте олію, підсоліть і поперчіть, добре перемішайте.
  3. Надріжте жир на каре ягнятини гострим ножем у вигляді ромбів.
  4. Натріть каре з обох сторін сумішшю гірчиці з травами та спеціями.
  5. Покладіть ребра на фольгу, накрийте їх другим шаром фольги або загніть краї, та відправте в духовку, розігріту до 240°C. Запікайте 5 хвилин, потім зменшіть температуру до 220°C і готуйте ще 20 хвилин. Якщо хочете, щоб каре ягняти було з кров'ю, запікайте 15 хвилин; за 20 хвилин отримаєте середню ступінь просмажки, а за 25 хвилин - повну.
  6. Після запікання вийміть форму з духовки, накрийте її рушником і залиште ще на 15 хвилин. Після цього вийміть ребра з фольги.
  7. Наріжте ребра порційними шматочками, розкладіть по тарілках і подавайте гарячими, з овочевим або картопельним гарніром. Смачного!

Цікавий факт:

Каре ягняти - це одна з найніжніших і смачних частин м'яса ягнят, і вона відмінно підходить для святкових обідів і вечерь. Каре можна готувати за різними рецептами, але з ароматними травами та гірчицею воно просто незабутнє!