Каре ягняти в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г каре ягняти (блок ребер)
- 3 зубчики часнику
- кілька гілок петрушки, розмарину та чебрецю
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 ч.л. дижонської гірчиці
- 1 ч.л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть зубчики часнику від шкірки, промийте і підсушіть зелень, дрібно наріжте все ножем.
- Об'єднайте в одній мисці нарізану зелень з часником, додайте гірчицю, влийте олію, підсоліть і поперчіть, добре перемішайте.
- Надріжте жир на каре ягнятини гострим ножем у вигляді ромбів.
- Натріть каре з обох сторін сумішшю гірчиці з травами та спеціями.
- Покладіть ребра на фольгу, накрийте їх другим шаром фольги або загніть краї, та відправте в духовку, розігріту до 240°C. Запікайте 5 хвилин, потім зменшіть температуру до 220°C і готуйте ще 20 хвилин. Якщо хочете, щоб каре ягняти було з кров'ю, запікайте 15 хвилин; за 20 хвилин отримаєте середню ступінь просмажки, а за 25 хвилин - повну.
- Після запікання вийміть форму з духовки, накрийте її рушником і залиште ще на 15 хвилин. Після цього вийміть ребра з фольги.
- Наріжте ребра порційними шматочками, розкладіть по тарілках і подавайте гарячими, з овочевим або картопельним гарніром. Смачного!
Цікавий факт:
Каре ягняти - це одна з найніжніших і смачних частин м'яса ягнят, і вона відмінно підходить для святкових обідів і вечерь. Каре можна готувати за різними рецептами, але з ароматними травами та гірчицею воно просто незабутнє!