Черепашки з фаршем

Черепашки з фаршем
4.4
(13)
Підійде: Обід, Вечеря, Ланч
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г фаршу (яловичого або свинячо-яловичого)
  • близько 250 г макаронів черепашок (великих)
  • 150 г томатів у власному соку
  • 1 невелика морква
  • 1 цибулина
  • 60 г пармезану
  • 50 г оливкової олії
  • невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • сіль і перець за смаком

Соус Бешамель для черепашок:

  • 100 мл молока
  • 1 ст.л. борошна з гіркою
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • щіпка меленого мускатного горіха (обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Макарони опустити в літр киплячої трохи підсоленої води, варити приблизно 5-6 хвилин після закипання, помішуючи ложкою. Через 5 хвилин перелити вміст каструлі в друшляк (навіть якщо макарони трохи недоварені) і залишити остигати.
  2. Моркву та часник очистити, натерти обидва овочі на тертці.
  3. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.
  4. На сковороді розігріти декілька ложок оливкової олії, вкинути цибулю і смажити до прозорості на слабкому вогні (3 хвилини). Додати моркву з часником і смажити ще декілька хвилин на маленькому вогні. Після цього збільшити вогонь, додати фарш і готувати його, постійно помішуючи, приблизно 7-10 хвилин. Після цього посолити (трохи) і поперчити фарш за смаком, додати трохи дрібно нарізаної зелені, перемішати і зняти з вогню.
  5. В сковороді або каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло, додати ложку борошна і добре розмішати до її розчинення. Як тільки суміш стане однорідною, влити до неї тонким струмочком гаряче молоко, постійно при цьому помішуючи масляно-борошняну основу віночком. Готувати до легкого загусання на маленькому вогні, додати мелений мускатний горіх і зняти соус з вогню.
  6. Сир натерти на великій тертці і відкласти. На дно антипригарної форми для запікання викласти половину томатів, збризнути їх 1 ст. ложкою оливкової олії, посолити і поперчити.
  7. Фарш змішати з більшістю соусу Бешамель. Черепашки начинити начинкою з фаршу, викласти в посудину на томати.
  8. Полити залишками томатів.
  9. Посипати черепашки з фаршем нарізаною зеленню, полити соусом Бешамель і посипати сиром. Збризнути залишком оливкової олії, посолити, поперчити і відправити в розігріту до 180°C духовку.
  10. Запікати черепашки з фаршем приблизно 10-15 хвилин, поки сир розплавиться. Подавати страву до столу гарячою. Смачного!