Спосіб приготування мідій у вершковому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр варено-морожених мідій
- 200 мл вершків 10%
- 1 помідор
- 30 гр вершкового масла
- 2-3 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу/петрушки
Рецепт приготування страви:
- Варено-морожені мідії попередньо розморозити і дати стекти від зайвої вологи. Часник очистити та дрібно порізати. На сковороді розігріти вершкове масло і викласти часник. Смажити його приблизно кілька хвилин до золотистого кольору.
- Скласти відталі мідії в сковорідку до часнику і перемішати. Смажити їх приблизно 5-7 хвилин на помірному вогні, помішуючи. На помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його на кілька хвилин у каструлю з окропом.
- Вийняти помідор і покласти його в ємність із холодною водою на кілька хвилин. Очистити помідор від шкірки і порізати невеликими шматочками, додати в сковороду і перемішати. Ближче до кінця обсмажування мідій з помідором додати сіль, перець за смаком.
- Помішуючи вміст сковороди, влити вершки. Готувати мідії у вершковому соусі приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні. За цей час соус має почати потроху густіти.
- Якщо вершковий соус не густіє, потрібно додати 1 ч. л. борошна і швидко розмішати. Кріп промити, обсушити й нашаткувати, додати в сковороду. Зняти її з вогню, накрити кришкою і залишити застигати на кілька хвилин.
- Перекласти готові морепродукти на тарілку і подавати до столу. Мідії у вершковому соусі найсмачніші в гарячому вигляді. Смачного!
Мідії - це морські ракоподібні, які є відмінним джерелом білка і незамінних жирних кислот. Вони також багаті мінералами, такими як залізо і йод, які необхідні для нашого здоров'я. Приготування мідій у вершковому соусі - це простий і смачний спосіб насолодитися цими морепродуктами. Додайте свіжий кріп або петрушку, щоб надати страві більше аромату і свіжості. Спробуйте цю страву на вечерю і потіште свою сім'ю чудовим смаком моря.