Спосіб приготування мідій у вершковому соусі

Спосіб приготування мідій у вершковому соусі
4.3
(7)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр варено-морожених мідій
  • 200 мл вершків 10%
  • 1 помідор
  • 30 гр вершкового масла
  • 2-3 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу/петрушки

Рецепт приготування страви:

  1. Варено-морожені мідії попередньо розморозити і дати стекти від зайвої вологи. Часник очистити та дрібно порізати. На сковороді розігріти вершкове масло і викласти часник. Смажити його приблизно кілька хвилин до золотистого кольору.
  2. Скласти відталі мідії в сковорідку до часнику і перемішати. Смажити їх приблизно 5-7 хвилин на помірному вогні, помішуючи. На помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його на кілька хвилин у каструлю з окропом.
  3. Вийняти помідор і покласти його в ємність із холодною водою на кілька хвилин. Очистити помідор від шкірки і порізати невеликими шматочками, додати в сковороду і перемішати. Ближче до кінця обсмажування мідій з помідором додати сіль, перець за смаком.
  4. Помішуючи вміст сковороди, влити вершки. Готувати мідії у вершковому соусі приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні. За цей час соус має почати потроху густіти.
  5. Якщо вершковий соус не густіє, потрібно додати 1 ч. л. борошна і швидко розмішати. Кріп промити, обсушити й нашаткувати, додати в сковороду. Зняти її з вогню, накрити кришкою і залишити застигати на кілька хвилин.
  6. Перекласти готові морепродукти на тарілку і подавати до столу. Мідії у вершковому соусі найсмачніші в гарячому вигляді. Смачного!

Мідії - це морські ракоподібні, які є відмінним джерелом білка і незамінних жирних кислот. Вони також багаті мінералами, такими як залізо і йод, які необхідні для нашого здоров'я. Приготування мідій у вершковому соусі - це простий і смачний спосіб насолодитися цими морепродуктами. Додайте свіжий кріп або петрушку, щоб надати страві більше аромату і свіжості. Спробуйте цю страву на вечерю і потіште свою сім'ю чудовим смаком моря.