Смачний рататуй у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середній баклажан
- 1 середній кабачок
- 3-4 помідори
- 3 болгарські перці
- 1 цибулина (велика)
- кілька гілочок кропу і петрушки
- кілька листків базиліку
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Приготувати соус для рататуя в мультиварці. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини і видалити насіння. У мультиварку влити 1 ст.л. ратсительної олії і розігріти в режимі Смаження або Випічка.
- Покласти болгарський перець у мультиварку і готувати його приблизно 15-20 хвилин з кожного боку в режимі Випічка. Баклажан вимити і порізати кружальцями близько 1 см завтовшки. Скласти баклажани в миску, додати 1 ст. л. солі та гарненько перемішати.
- На двох помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти на хвилину в каструлю з киплячою водою. Перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на кілька хвилин для охолодження. Очистити помідори від шкірки і порізати невеликими шматочками.
- Перекласти перець із мультиварки на тарілку і дати охолонути, потім порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. У мультиварку влити кілька ложок олії і встановити режим Смаження або Випічка. Викласти в розігріту олію цибулю і смажити її до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.
- Потім додати болгарський перець і обсмажувати овочі ще кілька хвилин. Додати в мультиварку подрібнені помідори і ретельно перемішати. Готувати соус для рататуя в мультиварці в тому ж режимі приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль, перець за смаком.
- Перелити соус у блендер і подрібнити до пюреподібного стану. Кабачок вимити і нарізати кружальцями такого ж розміру як і баклажан. Помідори, що залишилися, порізати такими ж кружальцями.
- Баклажан ретельно промити від солі під струменем води і просушити паперовим рушником. У чашу мультиварки влити овочевий соус, викласти по спіралі овочі, нарізані колами (чергуючи по одному шматочку баклажана, кабачка і помідора).
- Готувати рататуй у мультиварці приблизно 40-50 хвилин у режимі Випічка. За 15 хвилин до закінчення приготування промити і нашаткувати всю зелень із базиліком, скласти в невелику ємність. Часник почистити і розчавити в часникодавці, додати до зелені. Залити суміш 50 мл рослинної олії та ретельно розтерти виделкою.
- Залити рататуй сумішшю із зелені, часнику та олії. Запікати овочеву страву до готовності ще 10-15 хвилин. Після звукового сигналу про закінчення програми залишити рататуй у мультиварці ще на 10 хвилин.
- Відкрити кришку і розкласти запечений рататуй з мультиварки по тарілках, подавати до столу гарячим. Смачного!
Рататуй - це французька страва, яка стала популярною в багатьох країнах. Вона чудово підходить як гаряча закуска, головна страва або гарнір до м'яса. Рататуй багатий на вітаміни та мінерали, завдяки використанню різних овочів. Це також чудовий спосіб використовувати зрілі помідори, перець і кабачок. Експериментуйте зі складом овочів і спеціями, щоб створити свій унікальний рецепт рататуя.