Рецепт: Шніцель з капусти

Рецепт: Шніцель з капусти
4.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 качан молодої капусти, вагою близько 1 кг
  • 4 яйця
  • панірувальні сухарі - опціонально
  • 1 ст.л. вершкового масла (+ 3 ст.л. рослинної олії)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування капустяних шніцелів бажано використовувати саме молоду капусту. Качан з качана обережно вирізати і розрізати качан уздовж на 6-8 рівних часток. Паралельно закип'ятити в каструлі близько 1 л води й підсолити її 1 ч. л. солі.
  2. Скласти частини капусти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити капусту близько 5 хвилин за слабкого кипіння. Яйця вбити в миску, додати трохи солі, поперчити за смаком і збити виделкою або вінчиком до однорідності.
  3. Панірувальні сухарі всипати на тарілку. На сковорідку влити олію, додати вершкове масло і поставити на вогонь. Кожен шматок капусти вмочити в яєчну суміш, обваляти в панірувальних сухарях і викласти в сковороду з розігрітою олією.
  4. Смажити шніцель із капусти близько 1-2 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Перекласти готові шніцелі на паперовий рушник і дати вбратися жиру. Подавати капустяні шніцелі до столу гарячими, за бажанням їх можна полити сметаною або улюбленим соусом. Смачного!

Шніцель із капусти - це чудовий спосіб урізноманітнити вашу їжу та насолодитися капустою в новому вигляді. У цьому рецепті молода капуста вариться до м'якості, а потім обсмажується до золотистої скоринки, що надає їй неповторного смаку і текстури. Яйця та панірувальні сухарі роблять шніцель соковитим і хрустким. З таким смачним шніцелем, навіть ті, хто не віддає перевагу капустяним стравам, смакуватимуть із задоволенням. Подавайте його зі сметаною або власним улюбленим соусом, щоб додати більше смакових нот. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неповторним поєднанням смаків!