Рецепт ніжної та соковитої свинячої пастроми
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7 кг вирізки свинини
- 3 ст.л. солі
- 2 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу
- 1 ч.л. оцту 9%
- пів-ст.л. приправи Хмелі-сунелі
- пів ч.л. меленого коріандру
- пів-ч.л. меленого червоного перцю
Рецепт приготування страви:
- У миску влити літр трохи теплої води, додати сіль і ретельно розмішати до її повного розчинення. Коли вода повністю охолоне, покласти в неї свинину і відправити в холодильник на 3 години.
- Через зазначений час вийняти миску з холодильника й обсушити м'ясо паперовим рушником (промивати не потрібно). Духовку розігріти до максимальної температури (близько 250С), розігрівати її не менше 15-20 хвилин.
- Тим часом приготувати соус для пастроми зі свинини. Кріп промити й нашаткувати, часник почистити й розчавити в часникодавці. З'єднати в невеликій ємності кріп, часник, мелений коріандр, хмелі-сунелі, сіль і перець за смаком. Влити рослинну олію, оцет і кілька крапель води.
- Ретельно все розтерти до отримання однорідної консистенції. Свинину рівномірно з усіх боків змастити отриманою сумішшю і покласти на аркуш пергаментного паперу, загорнути м'ясо в нього. Зверху щільно обернути м'ясо аркушем фольги й обв'язати ниткою. Перекласти згорток на деко і відправити в розпечену духовку.
- Через 15 хвилин після початку запікання вимкнути вогонь. Пастрома зі свинини готується до повного охолодження духової шафи. Потрібно залишити м'ясо в духовці до того моменту, коли духовка стане холодною.
- Потім вийняти згорток із духовки, розгорнути фольгу і пергаментний папір. Нарізати свинячу пастрому порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Пастрома - це традиційна страва в багатьох кухнях світу. Її виготовляють із різних видів м'яса, як-от свинина, яловичина або курка. Пастрома зазвичай піддається довготривалому вимочуванню в ароматних спеціях і потім запікається або коптиться, що надає їй неповторного смаку та аромату. Спробуйте експериментувати з різними видами м'яса та спеціями, щоб створити власні унікальні смакові поєднання!