Рецепт ніжної та соковитої свинячої пастроми

Рецепт ніжної та соковитої свинячої пастроми
4.3
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг вирізки свинини
  • 3 ст.л. солі
  • 2 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • 3 зубчики часнику
  • кілька гілочок кропу
  • 1 ч.л. оцту 9%
  • пів-ст.л. приправи Хмелі-сунелі
  • пів ч.л. меленого коріандру
  • пів-ч.л. меленого червоного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. У миску влити літр трохи теплої води, додати сіль і ретельно розмішати до її повного розчинення. Коли вода повністю охолоне, покласти в неї свинину і відправити в холодильник на 3 години.
  2. Через зазначений час вийняти миску з холодильника й обсушити м'ясо паперовим рушником (промивати не потрібно). Духовку розігріти до максимальної температури (близько 250С), розігрівати її не менше 15-20 хвилин.
  3. Тим часом приготувати соус для пастроми зі свинини. Кріп промити й нашаткувати, часник почистити й розчавити в часникодавці. З'єднати в невеликій ємності кріп, часник, мелений коріандр, хмелі-сунелі, сіль і перець за смаком. Влити рослинну олію, оцет і кілька крапель води.
  4. Ретельно все розтерти до отримання однорідної консистенції. Свинину рівномірно з усіх боків змастити отриманою сумішшю і покласти на аркуш пергаментного паперу, загорнути м'ясо в нього. Зверху щільно обернути м'ясо аркушем фольги й обв'язати ниткою. Перекласти згорток на деко і відправити в розпечену духовку.
  5. Через 15 хвилин після початку запікання вимкнути вогонь. Пастрома зі свинини готується до повного охолодження духової шафи. Потрібно залишити м'ясо в духовці до того моменту, коли духовка стане холодною.
  6. Потім вийняти згорток із духовки, розгорнути фольгу і пергаментний папір. Нарізати свинячу пастрому порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Пастрома - це традиційна страва в багатьох кухнях світу. Її виготовляють із різних видів м'яса, як-от свинина, яловичина або курка. Пастрома зазвичай піддається довготривалому вимочуванню в ароматних спеціях і потім запікається або коптиться, що надає їй неповторного смаку та аромату. Спробуйте експериментувати з різними видами м'яса та спеціями, щоб створити власні унікальні смакові поєднання!