Смачний штрудель з м'ясом: радість для смакування

Смачний штрудель з м'ясом: радість для смакування
4.8
(15)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для штруделя з м'ясом:

  • 150 гр борошна
  • 5 ст.л. чистої води
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • 1-2 ч.л. оцту 9%
  • пів ч.л. солі

Начинка з м'яса для штруделя:

  • 0,5 кг м'ясного фаршу (або м'яса)
  • 300 гр твердого сиру
  • 2 помідори
  • 150 гр печериць
  • 1 цибулина
  • 1 яйце (+ 1 жовток)
  • 2 скибочки білого хліба
  • 20 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. молока
  • 1 зубчик часнику
  • мелений мускатний горіх за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для штруделя з м'ясом. Борошно просіяти через сито разом із сітом і розмішати, у центрі зробити невелике заглиблення. влити в центр воду, потім рослинну олію, оцет і ретельно вимішати до однорідності.
  2. Замішане до гладкості тісто обернути харчовою плівкою і покласти на обробну дошку, закріпити її на каструлею з окропом і накрити все великою мискою. Через півгодини тісто буде готове до приготування.
  3. Тим часом приготувати м'ясну начинку для штруделя. Якщо ви використовуєте м'ясо, його потрібно промити, обсушити і дуже дрібно порізати. Замість цього м'ясо можна пропустити через м'ясорубку.
  4. Печериці ретельно вимити і порізати пластинами. Цибулю очистити і порізати четвертинками. Помідори вимити та порізати невеликими кубиками. На сковороду розігріти вершкове масло і викласти цибулю.
  5. Через кілька хвилин додати печериці та смажити все на помірному вогні 5-7 хвилин, помішуючи. Потім додати помідори і знову перемішати. Через кілька хвилин зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Ближче до кінця посолити й поперчити овочі за смаком.
  6. Скибочки білого хліба відокремити від скоринки і скласти в невелику ємність, залити теплою водою і залишити на 5 хвилин. Часник очистити та подрібнити ножем.
  7. Готовий фарш або подрібнене м'ясо з'єднати з часником, смаженими овочами, хлібом (злити воду і віджати хліб від рідини). Вбити до фаршу сире яйце, додати сіль, перець і мелений мускатний горіх за смаком, гарненько перемішати.
  8. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером. Тісто викласти на стіл, присипаний борошном, і дуже тонко розкачати (товщина близько 3 мм). Сир порізати тонкими скибочками і викласти по всій поверхні тіста.
  9. Зверху викласти м'ясний фарш і рівномірно розподілити його по сирному шару. Потім викласти смажені овочі з грибами і згорнути все в щільний рулет. Перекласти штрудель на деко і змастити 1 ст.л. рослинної олії.
  10. Випікати штрудель із м'ясом приблизно 40 хвилин до готовності. Жовток відокремити від білка і з'єднати в невеликій ємності з ложкою молока, ретельно розмішати виделкою. Вийняти деко з духовки і змастити поверхню рулету жовтковою сумішшю.
  11. Готувати м'ясний штрудель ще близько 5 хвилин і вийняти деко з духовки. Дати рулету кілька хвилин охолонути, нарізати порційними шматочками і розкласти по тарілках. Смачного!

Цей рецепт штруделя з м'ясом - варіація класичного рецепта, яка додає цікавинки та нових смакових відтінків до страви. Тонке тісто, пікантна м'ясна начинка та вишуканий сир - основні складові, які роблять цей штрудель неповторним. Ви можете експериментувати зі спеціями та іншими інгредієнтами, щоб створити свій унікальний смак. Подавайте штрудель із м'ясом гарячим, з ароматною зеленню та свіжими овочами. Ця страва стане справжнім тріумфом смаку і прикрасить будь-який стіл.