Ескалоп у духовці

Ескалоп у духовці
4.6
(6)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр свинини
  • 80 гр твердого сиру
  • 70 гр панірувальних сухарів
  • 1 яйце (жовток)
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити, обсушити і нарізати шматками близько 1-1,5 см завтовшки. З м'яса має вийти 4 стейки, натерти їх сіллю і перцем. На пательню влити близько 100 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
  2. У розпечену олію викласти шматки свинини й обсмажити м'ясо з обох боків до рум'яної скоринки. Смажити м'ясо приблизно 1-2 хвилини з кожного боку на сильному вогні. Перекласти готові ескалопи на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
  3. Сир натерти на дрібній тертці, скласти в миску. Часник очистити і дуже дрібно порізати. Зелень промити, обсушити та подрібнити. З'єднати в мисці тертий сир, панірувальні сухарі, зелень і олію. Ретельно все перемішати і розтерти виделкою.
  4. Жовток відокремити від білка і змішати з сирною масою. Викласти свинячі стейки на деко, рівномірно змастити кожен сирною масою і відправити деко в розігріту духову шафу.
  5. Запікати ескалопи в духовці приблизно 10 хвилин. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти запечені ескалопи з сиром по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!

Коли ви готуєте ескалоп у духовці, можна експериментувати зі смаками та добавками. Наприклад, додайте дрібно нарізаний свіжий перець або гостру паприку до панірувальних сухарів для більш пікантного смаку. Також, можна експериментувати з вибором сиру - спробуйте використовувати різні сорти сиру, які добре плавляться, щоб отримати різні смакові комбінації.