Ескалоп у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр свинини
- 80 гр твердого сиру
- 70 гр панірувальних сухарів
- 1 яйце (жовток)
- 3 ст.л. рослинної олії
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити, обсушити і нарізати шматками близько 1-1,5 см завтовшки. З м'яса має вийти 4 стейки, натерти їх сіллю і перцем. На пательню влити близько 100 мл рослинної олії та поставити на вогонь. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
- У розпечену олію викласти шматки свинини й обсмажити м'ясо з обох боків до рум'яної скоринки. Смажити м'ясо приблизно 1-2 хвилини з кожного боку на сильному вогні. Перекласти готові ескалопи на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
- Сир натерти на дрібній тертці, скласти в миску. Часник очистити і дуже дрібно порізати. Зелень промити, обсушити та подрібнити. З'єднати в мисці тертий сир, панірувальні сухарі, зелень і олію. Ретельно все перемішати і розтерти виделкою.
- Жовток відокремити від білка і змішати з сирною масою. Викласти свинячі стейки на деко, рівномірно змастити кожен сирною масою і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Запікати ескалопи в духовці приблизно 10 хвилин. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти запечені ескалопи з сиром по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Коли ви готуєте ескалоп у духовці, можна експериментувати зі смаками та добавками. Наприклад, додайте дрібно нарізаний свіжий перець або гостру паприку до панірувальних сухарів для більш пікантного смаку. Також, можна експериментувати з вибором сиру - спробуйте використовувати різні сорти сиру, які добре плавляться, щоб отримати різні смакові комбінації.