Рецепт маринованих мідій

Рецепт маринованих мідій
3.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр варено-морожених мідій
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 невелика цибулина
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 1 ч.л. меду
  • кілька гілочок кропу
  • кілька гілочок кінзи
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлю влити вино і поставити на вогонь. Відразу після закипання додати в каструлю подрібнений часник, сіль, перець і лавровий лист. Скласти мідії в киплячий маринад і довести до кипіння.
  2. Проварити мідії в маринаді протягом 3-4 хвилин на помірному вогні. В окремій мисці з'єднати рослинну олію з медом, лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем за смаком. Кріп і кінзу промити, подрібнити і підмішати до масляного маринаду.
  3. Через 3-4 хвилини після початку кипіння відкинути мідії з часником і лавровим листом на друшляк і дати стекти рідині. Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками, змішати з масляною масою.
  4. Покласти гарячі мідії з часником і лавровим листом у миску з медово-гірчичною сумішшю і перемішати. Після повного охолодження відправити миску з мідіями в холодильник. Мариновані мідії мають настоятися в холодильнику приблизно 3 години.
  5. Через зазначений час вийняти миску і перекласти мариновані морепродукти на тарілку. Мідії можна подавати як закуску, доповнення до гарніру або використовувати в приготуванні салатів. Смачного!

Мідії - це дуже корисні продукти, багаті на білок і мінерали. Вони мають вишуканий морський смак і можуть бути використані в різних стравах. Маринування мідій надає їм аромату та незвичайного смаку, що робить їх ідеальним вибором для будь-якого святкового столу. Насолоджуйтеся цим чудовим рецептом разом із вашими близькими та друзями!