Рецепт маринованих мідій
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр варено-морожених мідій
- 100 мл білого сухого вина
- 1 невелика цибулина
- 50 мл рослинної олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. гірчиці
- 1 ч.л. меду
- кілька гілочок кропу
- кілька гілочок кінзи
- 1-2 зубчики часнику
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити вино і поставити на вогонь. Відразу після закипання додати в каструлю подрібнений часник, сіль, перець і лавровий лист. Скласти мідії в киплячий маринад і довести до кипіння.
- Проварити мідії в маринаді протягом 3-4 хвилин на помірному вогні. В окремій мисці з'єднати рослинну олію з медом, лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем за смаком. Кріп і кінзу промити, подрібнити і підмішати до масляного маринаду.
- Через 3-4 хвилини після початку кипіння відкинути мідії з часником і лавровим листом на друшляк і дати стекти рідині. Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками, змішати з масляною масою.
- Покласти гарячі мідії з часником і лавровим листом у миску з медово-гірчичною сумішшю і перемішати. Після повного охолодження відправити миску з мідіями в холодильник. Мариновані мідії мають настоятися в холодильнику приблизно 3 години.
- Через зазначений час вийняти миску і перекласти мариновані морепродукти на тарілку. Мідії можна подавати як закуску, доповнення до гарніру або використовувати в приготуванні салатів. Смачного!
Мідії - це дуже корисні продукти, багаті на білок і мінерали. Вони мають вишуканий морський смак і можуть бути використані в різних стравах. Маринування мідій надає їм аромату та незвичайного смаку, що робить їх ідеальним вибором для будь-якого святкового столу. Насолоджуйтеся цим чудовим рецептом разом із вашими близькими та друзями!