Смачні чанахи в горщику
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л томатного соку
- близько 800 гр баранини (можна замінити яловичиною)
- 0,5 кг картоплі
- 2 баклажани (всього близько 500 гр)
- 3 цибулини
- 2 помідори
- невеликий пучок кінзи, петрушки
- 2-3 зубчики часнику (+ 2 зубчики)
- приправа за смаком (ідеально підійде суха аджика)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 200С, приготувати горщики для запікання. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Баклажани вимити і порізати кубиками такого ж розміру, як і картопля.
- Зелень промити і подрібнити (половину залишити для останнього шару чанахи). Помідори вимити і порізати невеликими кубиками. Часник (2-3 зубчики) очистити та подрібнити. М'ясо промити, обсушити і порізати невеликими шматочками.
- Скласти на дно горщиків подрібнену цибулю, посипати приправою. Наступним шаром скласти картоплю, посипати сіллю і приправою за смаком. Викласти баклажани, посипати сіллю та спеціями.
- Зверху рівномірно розподілити подрібнену зелень, помідори та часник. Знову посипати приправою та сіллю. У кожен горщик покласти по кілька шматочків м'яса баранини або яловичини і залити все томатним соком (близько 120 мл на кожен горщик).
- Накрити вміст горщиків фольгою, щільно притиснути кришкою і поставити горщики на деко, відправити його в розігріту духову шафу. Відразу після цього зменшити температуру духовки до 180С.
- Готувати чанахи в горщику приблизно 2 години до готовності картоплі. Зелень, що залишилася, промити й подрібнити, змішати з подрібненими двома зубчиками часнику. Вийняти деко, зняти кришки і фольгу з чанахі, посипати кожну порцію зеленню з часником.
- Відразу ж після цього щільно накрити горщики кришками (без фольги). Чанахі в горщику має настоятися близько 10-15 хвилин. Потім можна подавати страву до столу в горщиках або розкласти по тарілках. Смачного!
Ця грузинська страва - справжнє диво смаку. Соковитий смак баранини або яловичини разом із томатним соком та ароматними спеціями надають цим чанахам неперевершеної смакової гармонії. Варіюйте складові на свій смак і насолоджуйтеся справжньою грузинською кухнею в затишку свого дому!