Смачні чанахи в горщику

Смачні чанахи в горщику
4.0
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л томатного соку
  • близько 800 гр баранини (можна замінити яловичиною)
  • 0,5 кг картоплі
  • 2 баклажани (всього близько 500 гр)
  • 3 цибулини
  • 2 помідори
  • невеликий пучок кінзи, петрушки
  • 2-3 зубчики часнику (+ 2 зубчики)
  • приправа за смаком (ідеально підійде суха аджика)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 200С, приготувати горщики для запікання. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Баклажани вимити і порізати кубиками такого ж розміру, як і картопля.
  2. Зелень промити і подрібнити (половину залишити для останнього шару чанахи). Помідори вимити і порізати невеликими кубиками. Часник (2-3 зубчики) очистити та подрібнити. М'ясо промити, обсушити і порізати невеликими шматочками.
  3. Скласти на дно горщиків подрібнену цибулю, посипати приправою. Наступним шаром скласти картоплю, посипати сіллю і приправою за смаком. Викласти баклажани, посипати сіллю та спеціями.
  4. Зверху рівномірно розподілити подрібнену зелень, помідори та часник. Знову посипати приправою та сіллю. У кожен горщик покласти по кілька шматочків м'яса баранини або яловичини і залити все томатним соком (близько 120 мл на кожен горщик).
  5. Накрити вміст горщиків фольгою, щільно притиснути кришкою і поставити горщики на деко, відправити його в розігріту духову шафу. Відразу після цього зменшити температуру духовки до 180С.
  6. Готувати чанахи в горщику приблизно 2 години до готовності картоплі. Зелень, що залишилася, промити й подрібнити, змішати з подрібненими двома зубчиками часнику. Вийняти деко, зняти кришки і фольгу з чанахі, посипати кожну порцію зеленню з часником.
  7. Відразу ж після цього щільно накрити горщики кришками (без фольги). Чанахі в горщику має настоятися близько 10-15 хвилин. Потім можна подавати страву до столу в горщиках або розкласти по тарілках. Смачного!

Ця грузинська страва - справжнє диво смаку. Соковитий смак баранини або яловичини разом із томатним соком та ароматними спеціями надають цим чанахам неперевершеної смакової гармонії. Варіюйте складові на свій смак і насолоджуйтеся справжньою грузинською кухнею в затишку свого дому!