Чахохбілі в мультиварці - Шедевр смаку та легкості

Чахохбілі в мультиварці - Шедевр смаку та легкості
4.4
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня курка, вагою приблизно 1-1,5 кг
  • 3 помідори
  • 100-120 мл соєвого соусу
  • 100-120 червоного напівсухого вина
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • кілька гілочок кінзи та кропу
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 лаврові листки
  • приправа за смаком (хмелі-сунелі)
  • сіль, чорний і червоний перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курку вимити, обсушити, відокремити м'ясо зі шкірою від кісток і порізати невеликими шматочками. За бажанням можна нарізати курку великими шматками разом із кістками. Скласти м'ясо зі шкірою в миску, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  2. У мультиварку влити 1-2 ч.л. олії та встановити режим Смаження або Випічка. Смажити курку в мультиварці протягом півгодини. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою.
  3. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини й очистити від насіння, покласти в каструлю з киплячою водою на хвилину. Перекласти бланшовані помідори і перець у ємність із холодною водою, залишити на кілька хвилин.
  4. Помідори очистити від шкірки, порізати великими шматками і скласти в блендер. Бланшований перець також порізати на шматки і скласти в блендер, подрібнити все до стану пюре.
  5. Цибулю почистити і порізати великими шматками, часник розчавити в часникодавці і додати овочі в блендер. Знову подрібнити все до однорідності та перелити масу в миску. Влити соєвий соус, вино і гарненько розмішати. Додати сіль, перець, хмелі-сунелі за смаком і розмішати.
  6. Влити овочевий соус у мультиварку з куркою (коли закінчиться режим Смаження/Випічка), додати лавровий лист. Готувати чахохбілі в мультиварці близько 45 хвилин у режимі Тушкування.
  7. Кріп і кінзу промити, нашаткувати. Після звікового сигналу відкрити кришку, посипати страву подрібненою зеленню і знову закрити кришку. Залишити настоятися чахохбілі з курки в мультиварці на 15 хвилин.
  8. Через зазначений час зняти кришку і розкласти чахохбілі по тарілках. Подавати до столу гарячим із будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Завдяки різноманіттю спецій і трав, чахохбілі можна налаштувати під власний смаковий пристрій. Хмелі-сунелі, яка входить до складу рецепта, надає страві особливої гостроти, що робить її незабутньою. Якщо ви хочете пом'якшити гостроту, можете зменшити кількість спецій або додати трохи меду в соус.