Чахохбілі в мультиварці - Шедевр смаку та легкості
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня курка, вагою приблизно 1-1,5 кг
- 3 помідори
- 100-120 мл соєвого соусу
- 100-120 червоного напівсухого вина
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- кілька гілочок кінзи та кропу
- 2 зубчики часнику
- 1-2 лаврові листки
- приправа за смаком (хмелі-сунелі)
- сіль, чорний і червоний перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курку вимити, обсушити, відокремити м'ясо зі шкірою від кісток і порізати невеликими шматочками. За бажанням можна нарізати курку великими шматками разом із кістками. Скласти м'ясо зі шкірою в миску, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
- У мультиварку влити 1-2 ч.л. олії та встановити режим Смаження або Випічка. Смажити курку в мультиварці протягом півгодини. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою.
- Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини й очистити від насіння, покласти в каструлю з киплячою водою на хвилину. Перекласти бланшовані помідори і перець у ємність із холодною водою, залишити на кілька хвилин.
- Помідори очистити від шкірки, порізати великими шматками і скласти в блендер. Бланшований перець також порізати на шматки і скласти в блендер, подрібнити все до стану пюре.
- Цибулю почистити і порізати великими шматками, часник розчавити в часникодавці і додати овочі в блендер. Знову подрібнити все до однорідності та перелити масу в миску. Влити соєвий соус, вино і гарненько розмішати. Додати сіль, перець, хмелі-сунелі за смаком і розмішати.
- Влити овочевий соус у мультиварку з куркою (коли закінчиться режим Смаження/Випічка), додати лавровий лист. Готувати чахохбілі в мультиварці близько 45 хвилин у режимі Тушкування.
- Кріп і кінзу промити, нашаткувати. Після звікового сигналу відкрити кришку, посипати страву подрібненою зеленню і знову закрити кришку. Залишити настоятися чахохбілі з курки в мультиварці на 15 хвилин.
- Через зазначений час зняти кришку і розкласти чахохбілі по тарілках. Подавати до столу гарячим із будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Завдяки різноманіттю спецій і трав, чахохбілі можна налаштувати під власний смаковий пристрій. Хмелі-сунелі, яка входить до складу рецепта, надає страві особливої гостроти, що робить її незабутньою. Якщо ви хочете пом'якшити гостроту, можете зменшити кількість спецій або додати трохи меду в соус.