Спаржева квасоля на зиму: Витончені консерви для всіх смаків

Спаржева квасоля на зиму: Витончені консерви для всіх смаків
4.5
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг стручкової квасолі
  • 1 л чистої води
  • 2 морквини невеликого розміру (або 1 велика морква)
  • 80 мл оцту 9%
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 12-15 горошин чорного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 4 парасольки кропу
  • 4 лаврові листки

Рецепт приготування страви:

  1. Спаржеву квасолю перебрати, промити, відрізати кінчики і розрізати кожен стручок на 2 або 3 частини. Скласти подрібнену стручкову квасолю в каструлю з киплячою водою. Варити спаржеву квасолю приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім відкинути квасолю на друшляк і залишити стікати від води.
  2. Моркву почистити й порізати кружальцями, зубчики часнику почистити й розрізати вздовж на дві частини. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 півлітрові банки консервованої спаржевої квасолі.
  3. На дно кожної банки покласти парасольку кропу, лавровий лист, кілька шматочків моркви, часнику і 3-4 горошини перцю. Зверху викласти відварену стручкову квасолю. В окремій каструлі з'єднати воду, сіль, цукор і поставити на вогонь.
  4. Помішуючи, довести маринад для стручкової квасолі на зиму до кипіння. Наприкінці влити оцет, гарненько розмішати і зняти з вогню. Залити вміст банок маринадом і дати трохи охолонути. В окремій каструлі довести воду до такої ж температури, що й у заготовок.
  5. Дно великої каструлі застелити рушником (не дуже великим), зверху поставити банки з квасолею і маринадом, прикрити їх (не щільно) кришками. Залити банки в каструлі гарячою водою (такої ж температури, що й заготовки) так, щоб її рівень був на 3-4 см нижчим за горлечка.
  6. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати банки зі стручковою квасолею на зиму протягом півгодини за слабкого кипіння. Потім обережно вийняти банки з каструлі й закатати їх кришками.
  7. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою. Консервована спаржева квасоля має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Зберігати консервовану стручкову квасолю в темному прохолодному місці близько 2-3 років.

Заготівля спаржевої квасолі на зиму - це чудовий спосіб зберегти сезонний смак цієї овочевої культури. Вона додасть аромату та смаку вашим стравам у холодну пору року. Експериментуйте зі спаржевою квасолею, додавайте її до салатів, гарнірів і супів, і насолоджуйтеся цим чудовим продуктом протягом усього зимового сезону.