Варення з персиків: неперевершений домашній смак
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг персиків
- 800 гр цукру
- 1 невеликий лимон
- половина середнього апельсина (бажано)
- 3-4 ст.л. води
Рецепт приготування страви:
- Персики скласти в каструлю і залити окропом, залишити на 1-2 хвилини. Потім злити гарячу воду і промити персики під холодною водою. Зняти з фруктів шкірку, очистити персики від кісточок і нарізати невеликими шматочками.
- Апельсин і лимон вимити, порізати невеликими шматочками разом зі шкіркою (кісточки видаляти і викидати). З'єднати у великій каструлі або мисці персики з цитрусовими, водою і поставити на вогонь. Помішуючи, довести масу до кипіння.
- Проварити персикове варення протягом 20 хвилин за слабкого кипіння. Потім додати до варення цукор і перемішати. Готувати варення з персиків ще 10-20 хвилин до готовності.
- Перевірити варення на готовність можна таким чином: капнути сиропом на холодну тарілку і нахилити її. Якщо крапля не розтікається - значить варення готове. Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Домашнє варення з персиків зберігається близько 2 років у темному прохолодному місці.
Розповім вам цікавий факт: персики вважаються символом безсмертя і незробленого робочого дня в Китаї. Це означає, що їх споживання може приносити радість і тривале задоволення. Насолоджуйтеся цим варенням разом із сім'єю та друзями і розкривайте нові смаки світу!