Варення з персиків: неперевершений домашній смак

Варення з персиків: неперевершений домашній смак
4.9
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків
  • 800 гр цукру
  • 1 невеликий лимон
  • половина середнього апельсина (бажано)
  • 3-4 ст.л. води

Рецепт приготування страви:

  1. Персики скласти в каструлю і залити окропом, залишити на 1-2 хвилини. Потім злити гарячу воду і промити персики під холодною водою. Зняти з фруктів шкірку, очистити персики від кісточок і нарізати невеликими шматочками.
  2. Апельсин і лимон вимити, порізати невеликими шматочками разом зі шкіркою (кісточки видаляти і викидати). З'єднати у великій каструлі або мисці персики з цитрусовими, водою і поставити на вогонь. Помішуючи, довести масу до кипіння.
  3. Проварити персикове варення протягом 20 хвилин за слабкого кипіння. Потім додати до варення цукор і перемішати. Готувати варення з персиків ще 10-20 хвилин до готовності.
  4. Перевірити варення на готовність можна таким чином: капнути сиропом на холодну тарілку і нахилити її. Якщо крапля не розтікається - значить варення готове. Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом.
  5. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Домашнє варення з персиків зберігається близько 2 років у темному прохолодному місці.

Розповім вам цікавий факт: персики вважаються символом безсмертя і незробленого робочого дня в Китаї. Це означає, що їх споживання може приносити радість і тривале задоволення. Насолоджуйтеся цим варенням разом із сім'єю та друзями і розкривайте нові смаки світу!