Донський салат на зиму

Донський салат на зиму
4.5
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг зелених помідорів
  • 2 кг огірків
  • 1,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг моркви
  • оцет (опціонально)
  • рослинна олія (опціонально)
  • пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Усі овочі вимити, моркву очистити. Нарізати моркву тонкою соломкою, помідори й огірки невеликими скибочками. Болгарський перець вимити, обсушити й очистити від насіння, порізати м'якоть соломкою. Кріп промити й нашаткувати.
  2. Скласти всі овочі в миску, додати сіль із перцем за смаком і ретельно перемішати. Залишити донський салат на 10 хвилин у кімнатній температурі. Тим часом простерилізувати кришки для консервації на зиму. Літрові банки (близько 6 штук) ретельно вимити з содою, обсушити і розкласти в них салат разом із соком, що стік на дно миски.
  3. На дно великої каструлі покласти не надто щільний рушник, поставити туди банки з салатом і влити в каструлю воду кімнатної температури (рівень води має бути нижчим за горлечка банок на 4 см). Прикрити всі банки кришками і поставити каструлю на невеликий вогонь, довести воду до кипіння.
  4. Стерилізувати банки з салатом на зиму близько 20 хвилин (при слабкому кипінні). Наприкінці закип'ятити близько 100 мл рослинної олії в окремій ємності.
  5. Зняти каструлю з вогню, влити в кожну банку столову ложку киплячої рослинної олії та ложку оцту, закатати їх кришками. Перевернути банки з салатом догори дном і накрити теплою ковдрою.
  6. Донський салат має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати консервований салат зберігатися в темне прохолодне місце.

Донський салат на зиму - чудовий спосіб насолодитися свіжими овочами зі збереженим смаком протягом усієї холодної пори року. Він чудово поєднується з м'ясом, рибою або просто як самостійна страва. Спробуйте створити свій власний варіант салату, додавши свої улюблені овочі або приправи. Розкажіть друзям про свої кулінарні досягнення та вражайте їх своїм домашнім донським салатом на зиму!