Рецепт: Смачний джем з червоної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг цукру
- 1 кг червоної смородини
- 400 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Червону смородину промити і дати стекти від води. Тим часом у великій каструлі закип'ятити 1 л води. Всипати промиту смородину в киплячу воду і проварити її протягом 1,5 хвилин. Відкинути ягоди на друшляк і дати стекти воді.
- Розтовкти смородину картоплем'ялкою до пюреподібного стану (можна використовувати блендер). З'єднати у великій мисці ягідне пюре, воду і цукор, поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести масу до кипіння. Варити смородиновий джем приблизно півгодини при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи. Коли густота джему вас влаштує, можна знімати його з плити.
- Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розлити гарячий джем по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.
- Джем із червоної смородини має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Зберігати домашній джем у темному прохолодному місці близько 2 років.
Смородина, яка використовується для цього джему, містить велику кількість вітаміну С, який допомагає підтримувати імунну систему організму. Отже, цей джем не лише смачний, а й корисний для вашого здоров'я! Насолоджуйтеся його багатим смородиновим смаком на свіженькому хлібі або використовуйте як начинку для пирогів та кексів.