Смажена ікра з баклажанів: соковита страва для солодощів

Смажена ікра з баклажанів: соковита страва для солодощів
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 6 цибулин
  • 4-5 помідорів
  • 2 болгарські перці
  • 200 мл рослинної олії
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани очистити від шкірки, порізати м'якоть невеликими кубиками і скласти у велику миску. Засолити баклажани 2 ст.л. солі та ретельно перемішати. Залишити баклажани з сіллю на 15 хвилин у кімнатній температурі.
  2. Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати маленькими шматочками. У глибоку сковорідку влити олію і поставити на вогонь.
  3. У розпечену олію всипати цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 7-10 хвилин. Потім додати болгарський перець і прожарити все протягом 2-3 хвилин. Баклажани ретельно відтиснути від соку і просушити паперовим рушником, додати в сковороду до цибулі та перцю.
  4. Смажити баклажанну ікру близько 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Тим часом зробити на помідорах хрестоподібний надріз і покласти їх у каструлю з киплячою водою.
  5. Через хвилину злити гарячу воду і залити помідори холодною водою на кілька хвилин. Очистити помідори від шкірки і порізати маленькими кубиками. Додати подрібнену м'якоть помідорів до смаженої ікри та перемішати.
  6. Готувати ікру з баклажанів на сковороді 15-20 хвилин до готовності. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом (для консервації на зиму). Розкласти готову ікру по банках, закатати кришками, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою.
  7. Смажена ікра з баклажанів має настоятися в такому вигляді до повного охолодження. Потім її можна прибрати в темне прохолодне місце. Зберігається домашня ікра близько 2 років у прохолодному місці. За бажанням можна подавати баклажанну ікру до столу відразу після приготування.

Баклажанна ікра - справжні ласощі, які можна подавати як самостійну страву або використовувати як соус до гарячих страв. Вона багата на вітаміни та мінерали, корисна для організму. Приготуйте цю смажену ікру з баклажанів і порадуйте себе та своїх близьких витонченим смаком української кухні.