Рецепт джему з персиків
Кухня
Інгредієнти:
- 2-2,5 кг персиків
- 2 кг цукру
- 3 апельсини
- 200 мл чистої води
- 170 гр волоських горіхів (ядра)
- 2 лимони
Рецепт приготування страви:
- Лимони й апельсини вимити, зняти тонкий шар цедри й натерти її на дрібній тертці. М'якоть цитрусових порізати невеликими шматочками, кісточки викинути. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і порізати невеликими шматочками, трохи обсмажити на сухій сковороді.
- Персики скласти в каструлю (або миску) і залити окропом на кілька хвилин. Потім злити гарячу воду, залити фрукти на хвилину холодною водою. Очистити перчики від шкірки, кісточок і порізати м'якоть невеликими шматочками.
- З'єднати в мисці або каструлі подрібнену м'якоть персиків, цедру лимонів і апельсинів, влити воду і розмішати. Духовку розігріти до 80/100С, деко застелити листом пергаментного паперу.
- Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до закипання. Проварити персиковий джем при слабкому кипінні близько півгодини, періодично помішуючи. На застелене деко висипати цукор і відправити його в розігріту духовку.
- Через зазначений час додати в каструлю з персиками нагрітий цукор і ретельно перемішати. Потім додати подрібнену м'якоть цитрусових разом із соком і знову розмішати. Готувати джем із персиків приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
- Банки з кришками простерилізувати, розлити по них гарячий джем і закатати на зиму. Перевернути банки догори дном і накрити їх теплою ковдрою. Джем із персиків має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.
Джем із персиків може бути чудовим подарунком для близьких або родичів. Подаруйте його в гарно оздобленій баночці зі зворушливими словами, і ви гарантовано подаруєте смаколики та теплі почуття вашим близьким. Цей джем також можна використовувати як начинку для пирогів або додавати в йогурт для створення смачного сніданку.