Рецепт джему з персиків

Рецепт джему з персиків
3.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-2,5 кг персиків
  • 2 кг цукру
  • 3 апельсини
  • 200 мл чистої води
  • 170 гр волоських горіхів (ядра)
  • 2 лимони

Рецепт приготування страви:

  1. Лимони й апельсини вимити, зняти тонкий шар цедри й натерти її на дрібній тертці. М'якоть цитрусових порізати невеликими шматочками, кісточки викинути. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і порізати невеликими шматочками, трохи обсмажити на сухій сковороді.
  2. Персики скласти в каструлю (або миску) і залити окропом на кілька хвилин. Потім злити гарячу воду, залити фрукти на хвилину холодною водою. Очистити перчики від шкірки, кісточок і порізати м'якоть невеликими шматочками.
  3. З'єднати в мисці або каструлі подрібнену м'якоть персиків, цедру лимонів і апельсинів, влити воду і розмішати. Духовку розігріти до 80/100С, деко застелити листом пергаментного паперу.
  4. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до закипання. Проварити персиковий джем при слабкому кипінні близько півгодини, періодично помішуючи. На застелене деко висипати цукор і відправити його в розігріту духовку.
  5. Через зазначений час додати в каструлю з персиками нагрітий цукор і ретельно перемішати. Потім додати подрібнену м'якоть цитрусових разом із соком і знову розмішати. Готувати джем із персиків приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Банки з кришками простерилізувати, розлити по них гарячий джем і закатати на зиму. Перевернути банки догори дном і накрити їх теплою ковдрою. Джем із персиків має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Джем із персиків може бути чудовим подарунком для близьких або родичів. Подаруйте його в гарно оздобленій баночці зі зворушливими словами, і ви гарантовано подаруєте смаколики та теплі почуття вашим близьким. Цей джем також можна використовувати як начинку для пирогів або додавати в йогурт для створення смачного сніданку.