Рецепт варення зі сливи для солодощів
Кухня
Інгредієнти:
- 3,2 кг слив
- 2,5 кг цукру
- 250 мл води
Рецепт приготування страви:
- Сливу перебрати, вимити й очистити від кісточок. Порізати кожну половинку сливи на 2 рівні частини. Воду з'єднати з цукром у великій мисці та поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати сливи.
- Варити сливове варення приблизно 20-30 хвилин до розм'якшення плодів на невеликому вогні. При цьому якомога частіше помішувати варення, щоб воно не пригоріло.
- Потім зняти миску з плити і дати варенню повністю охолонути. За бажанням можна подрібнити сливи блендером. Через 3-4 години поставити миску на вогонь і довести масу до кипіння.
- Готувати варення зі сливи ще 45-60 хвилин залежно від бажаної густоти, помішуючи. Тим часом простерилізувати банки з кришками. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.
- Домашнє сливове варення має настоятися в такому вигляді до повного охолодження. Потім прибрати банки на зберігання в темне і прохолодне місце. Варення зі сливи зберігається близько 2 років.
Варення зі сливи - це не тільки смачний десерт, а й чудова можливість зберегти літню свіжість протягом зимового періоду. Цей рецепт дає змогу насолодитися ароматом і смаком стиглої сливи в будь-яку пору року.