Компот із вишні: свіжість і натуральний смак у кожному ковтку
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 1 кг черешні
- 200 гр цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- За цим рецептом можна приготувати компот як із червоної черешні, так і з жовтої (білої). Черешню перебрати, очистити від плодоніжок із листям і ретельно вимити. Від кісточок ягоди не очищати, компот вариться разом із ними.
- Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом (якщо заготовляєте компот на зиму).
- Коли вода нагріється, додати цукор і ретельно розмішати, довести сироп до кипіння. Додати в киплячу воду черешню і знову довести до кипіння.
- Відразу після цього зняти каструлю з плити. Якщо ви заготовляєте компот із черешні на зиму, необхідно дати йому повністю охолонути в каструлі, а потім процідити від ягід по стерильних банках і закатати.
- Для вживання компоту в найближчі 3-4 місяці можна розлити його ще гарячим по бутлях (разом із ягодами). Компот без черешні в стерильних ємностях зберігається близько 2 років. У нестерильній ємності компот із ягодами зберігається до 4 місяців.
Вишня, багата на вітаміни та антиоксиданти, має чудовий смак і може бути використана в багатьох рецептах. Запашний компот із вишні - ідеальний вибір для весняно-літніх вечорів та освіжаючих посиденьок із сім'єю та друзями.