Соус "Торчин" у домашніх умовах

Соус "Торчин" у домашніх умовах
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • томати – 1 кг
  • часник – 3 зубчики
  • яблука – 5 шт.
  • мелена кориця – 0,5 ч.л.
  • сіль – за смаком
  • мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • оцет – 2 ст.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • мелений перець – за смаком

Рецепт приготування:

Томатний соус – це незамінна річ на кухні багатьох господинь. Але жоден магазинний кетчуп не зрівняється за смаком з соусом "Торчин", приготованим у домашніх умовах.

  1. Промийте всі помідори, розріжте на чотири частини і помістіть у глибоку каструлю.
  2. Додайте до овочів трохи води і тушкуйте на повільному вогні протягом години.
  3. Промиті яблука наріжте великими шматками і разом з насінням складіть у окрему каструлю.
  4. Також додайте до нарізаних фруктів кілька ложок води. Помістіть на повільний вогонь і тушкуйте не менше години.
  5. Відварені яблука та помідори окремо протріть через сито. Обидва види пюре поєднайте. Продовжуйте уварювати до утворення густої маси.
  6. Додайте всі спеції за смаком, сіль, перець і попередньо натертий часник.
  7. Варіть ще протягом 20 хвилин, після чого викладіть у стерилізовані банки. Кожну ємність закупорьте кришками, переверніть догори дном і накрийте зверху ковдрою.

Для приготування соусу можна використовувати пом'яті томати та некондиційні яблука. Цей метод дозволяє використати продукти, які можуть здатися неідеальними для свіжого споживання, але вони чудово підійдуть для ароматного і багатогранного домашнього соусу. Ваша кухня наповниться чарівним ароматом спецій та свіжості під час готування, і кожен, хто спробує цей соус, обов'язково оцінить його глибокий і насичений смак.