Як зробити кунжутну олію

Як зробити кунжутну олію
4.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 чашки білого кунжутного насіння
  • 1 ст.л. арахисової олії

Рецепт приготування: 

Як зробити кунжутну олію.

  1. Засипте в блендер кунжутне насіння і залийте арахисовою олією. Увімкніть блендер на середню швидкість і змішайте продукти до отримання однорідної маси. В результаті утвориться густа кунжутна паста, а кунжутна олія поступово підніметься на її поверхню.
  2. Вилийте суміш у миску і дайте їй постояти 1 годину. Кунжутна олія підніметься на поверхню. Вичерпайте олію ложкою в чашку. Просто покладіть ложку на поверхню суміші, і олія поступово перелиється через краї ложки.
  3. Накрийте чашку харчовою плівкою і обережно прижміть плівку до краю чашки. Це збереже свіжість олії і дозволить зберігати її в холодильнику.

Цікаво:

Кунжутна олія широко застосовується при приготуванні страв азіатської кухні. У них продукт додає пом'якшення смаку та приємний аромат. Добре поєднуються з кунжутною олією китайські гострі холодні закуски. Іноді інгредієнт додають в мариновані овочі та салати з морепродуктів. Олія із кунжуту також чудово поєднується з м'ясними виробами.

Експериментуйте з кунжутною олією у вашій кухні, додаючи її в салати, маринади, або навіть у випічку, щоб надати стравам унікальний східний аромат та нотку екзотики!