Джем із персиків на зиму в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг стиглих персиків
- 1 кг цукру
- 1 склянка води
- 3 г лимонної кислоти
Рецепт приготування:
- Стиглі персики ретельно промийте під проточною водою. Видаліть гілочки, листя та обріжте пошкоджені місця. Однак повністю знімати шкірку не рекомендується.
- Видаліть з персиків кісточки та наріжте м'якоть невеликими часточками або кубиками.
- У глибоку каструлю налийте склянку води та розчиніть у ній лимонну кислоту. Потім додайте фруктові часточки та варіть їх протягом 10 хвилин.
- Після закінчення вказаного часу додайте до суміші цукор і все ретельно перемішайте. Варіть на повільному вогні не більше 40 хвилин, при цьому постійно помішуйте масу, щоб нічого не пригоріло.
- Зніміть каструлю з вогню та дочекайтеся повного охолодження. Перекладіть готовий джем у стерилізовані баночки і закатайте кришками.
Цікавий факт:
Скляні ємності бажано перевернути догори дном, укутати махровим рушником або ковдрою і залишити в темному місці на добу. Зберігайте зимову заготівлю у коморі, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Цікаво, що персики - це не тільки смачний, а й корисний фрукт. Вони містять вітаміни A, C та E, які допомагають підтримувати імунну систему та здоров'я шкіри. Крім того, джем із персиків можна використовувати як начинку для випічки або як солодкий соус до м'ясних страв.