Компот із кизилу на зиму в домашніх умовах

Компот із кизилу на зиму в домашніх умовах
4.7
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кизил – 500 г
  • вода – 1,5 л
  • цукор – 1 склянка

Рецепт приготування:

Готовий ягідний компот має приємний терпкий смак та чудовий аромат кизилу. Запасіться корисними вітамінами з настанням осіннього сезону!

  1. Промийте під проточною водою всі плоди кизилу, видаліть всі прилиплі листочки та сміття.
  2. Викладіть у глибоку каструлю та засипте необхідною кількістю цукру. Залийте підготовленою фільтрованою водою.
  3. Якщо ви використовуєте у рецепті заморожений кизил, то його перед використанням розморожувати не потрібно.
  4. Помістіть каструлю з усім вмістом на слабкий вогонь.
  5. Після закипання продовжуйте варити ягоди кизилу протягом десяти хвилин на середньому вогні.
  6. Накрийте зверху кришкою та зніміть ємність з вогню. Зачекайте, поки рідина повністю охолоне та добре настоїться. На цей процес у вас піде приблизно 3-4 години.
  7. Знову помістіть на середній вогонь та доведіть до кипіння.
  8. Закипілий компот розлийте по підготовленим стерилізованим банкам та закупорте кришками.

Компот краще зберігати до повного остигання у перевернутому вигляді, а потім помістити в холодильник.

Додаткова інформація:

Кизил – це не тільки смачний, але й надзвичайно корисний плід. Він багатий на вітаміни С та К, містить антиоксиданти та має протизапальні властивості. Український компот з кизилу – це не лише спосіб зігрітися в холодну пору року, але й чудовий засіб для підтримки імунітету та загального благополуччя. Спробуйте експериментувати з додаванням інших ягід або спецій, таких як кориця чи гвоздика, для надання компоту особливого аромату.