Соус песто: рецепт у домашніх умовах

Соус песто: рецепт у домашніх умовах
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 пучка базиліка
  • 100 г кедрових горішків
  • 50 г пармезану
  • 50 мл оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування:

Часник, пармезан та базилік надають соусу насичений смак. Він ідеально пасує до пасти, запечених страв та свіжих овочів. Також його використовують як основу для піци. Різноманітність застосування робить песто універсальним.

  1. Базилік ретельно промийте під проточною водою, щоб уникнути потрапляння в соус грунту та інших забруднень.
  2. Часник очистіть і крупно поріжте.
  3. Сир натріть на дрібній тертці. Це допоможе продукту змішатися з іншими компонентами.
  4. Базилік, горішки та часник викладіть у чашу блендера. Увімкніть його на невелику швидкість і, коли продукти почнуть подрібнюватися, поступово влийте оливкову олію. Процес піде швидше, якщо користуватися погружним блендером. У цьому випадку базилік не прилипатиме до стінок чаші.
  5. Збивайте до того моменту, поки консистенція соусу не стане однорідною.

Готовий соус можна зберігати в закритому контейнері протягом 2-3 днів, щоб зберегти свіжість, смак і колір соусу. Перед подачею слід добре перемішати масу, оливкова олія може виділятися. Деякі господині замінюють кедрові горішки сирим арахісом, а пармезан іншим сортом сиру. Звісно, це відхилення від класичного рецепту, але результат також виходить дуже смачним.

Соус песто - це чудовий спосіб додати італійського смаку до будь-якої страви. Експериментуйте з інгредієнтами соусу та насолоджуйтеся смаком Італії вдома!