Соус песто: рецепт у домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 2 пучка базиліка
- 100 г кедрових горішків
- 50 г пармезану
- 50 мл оливкової олії
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
Часник, пармезан та базилік надають соусу насичений смак. Він ідеально пасує до пасти, запечених страв та свіжих овочів. Також його використовують як основу для піци. Різноманітність застосування робить песто універсальним.
- Базилік ретельно промийте під проточною водою, щоб уникнути потрапляння в соус грунту та інших забруднень.
- Часник очистіть і крупно поріжте.
- Сир натріть на дрібній тертці. Це допоможе продукту змішатися з іншими компонентами.
- Базилік, горішки та часник викладіть у чашу блендера. Увімкніть його на невелику швидкість і, коли продукти почнуть подрібнюватися, поступово влийте оливкову олію. Процес піде швидше, якщо користуватися погружним блендером. У цьому випадку базилік не прилипатиме до стінок чаші.
- Збивайте до того моменту, поки консистенція соусу не стане однорідною.
Готовий соус можна зберігати в закритому контейнері протягом 2-3 днів, щоб зберегти свіжість, смак і колір соусу. Перед подачею слід добре перемішати масу, оливкова олія може виділятися. Деякі господині замінюють кедрові горішки сирим арахісом, а пармезан іншим сортом сиру. Звісно, це відхилення від класичного рецепту, але результат також виходить дуже смачним.
Соус песто - це чудовий спосіб додати італійського смаку до будь-якої страви. Експериментуйте з інгредієнтами соусу та насолоджуйтеся смаком Італії вдома!