Яблучний соус для особливих страв

Яблучний соус для особливих страв
4.2
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 великих або 3 середніх яблука (бажано кислих сортів)
  • 5 ст.л. винного оцту (білого)
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. сухої гірчиці
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • 3-4 бутончики гвоздики
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити, розрізати на дві рівні частини та видалити серцевину. Скласти яблука розрізаним боком догори в каструлю і залити 150 мл води. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння.
  2. Тушкувати яблука на невеликому вогні близько 3-5 хвилин до м'якості (під кришкою). Зняти каструлю з вогню, злити воду й очистити яблука від шкірки. Скласти яблучну м'якоть у блендер і подрібнити до пюреподібного стану.
  3. В окремій каструлі з'єднати оцет, сіль, цукор, горошини чорного перцю, гвоздику і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Проварити суміш при слабкому кипінні протягом 2 хвилин.
  4. Зняти каструлю з вогню, процідити суміш через сито в блендер і подрібнити до однорідності. Додати гірчичний порошок і знову подрібнити до однорідної консистенції. За бажанням можна додати ще 1-2 ч.л. гірчичного порошку.
  5. Яблучну масу перекласти в скляну або пластикову ємність і щільно закрити кришкою. Яблучний соус має настоятися в кімнатній температурі не менше доби.
  6. Потім можна прибрати її на деякий час у холодильник для охолодження. Яблучний соус ідеально підійде до м'яса, холодцю та страв із лаваша. Смачного!

Яблучний соус - це чудовий спосіб підкреслити смак будь-якої страви. Він надає неповторного аромату та освіжаючого присмаку. За допомогою цього соусу ви зможете перетворити звичайну страву на щось особливе. Експериментуйте зі складовими та спробуйте додати свої нюанси смаку, наприклад, трохи кориці або меду. Розкажіть своїм гостям про цей дивовижний соус і почастуйте їх його настоянкою. Вони будуть приємно здивовані та захоплені таким незвичайним поєднанням смаків.