Сацебелі: неперевершений соус для м'ясних страв

Сацебелі: неперевершений соус для м'ясних страв
4.0
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр густої томатної пасти
  • 200 мл чистої води
  • пучок кінзи (близько 100 гр)
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 ст.л. приправи хмелі-сунелі
  • 1 ч.л. приправи "Аджика"
  • 1 ч.л. оцту 9%
  • 1 ч.л. солі (+- за смаком)
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати ножем, скласти в миску. Часник почистити і пропустити через часникодавку, додати до зелені. Туди ж покласти хмелі-сунелі, перець, оцет і аджику.
  2. Отриману суміш ретельно розтерти товкачем або виделкою до стану кашки. Поступово підмішати до ароматної суміші томатну пасту і розмішати все виделкою. Посолити соус за смаком, знову розмішати.
  3. Помішуючи соус Сацебелі, влити в нього чисту воду кімнатної температури. Відправити ємність у холодильник мінімум на годину. Через зазначений час можна вийняти соус із холодильника і подавати до столу.
  4. Домашній Сацебелі зберігається в холодильнику близько тижня. Соус Сацебелі ідеально підходить до м'ясних страв, а також макаронних виробів і лаваша. Смачного!

Соус Сацебелі - це справжнє кулінарне диво, яке вразить ваші смакові рецептори. Його насичений смак, ароматні спеції та неповторний букет чудово поєднуються з м'ясом, створюючи справжню симфонію смаку на вашій тарілці.