Сацебелі: неперевершений соус для м'ясних страв
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр густої томатної пасти
- 200 мл чистої води
- пучок кінзи (близько 100 гр)
- 5 зубчиків часнику
- 1 ст.л. приправи хмелі-сунелі
- 1 ч.л. приправи "Аджика"
- 1 ч.л. оцту 9%
- 1 ч.л. солі (+- за смаком)
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати ножем, скласти в миску. Часник почистити і пропустити через часникодавку, додати до зелені. Туди ж покласти хмелі-сунелі, перець, оцет і аджику.
- Отриману суміш ретельно розтерти товкачем або виделкою до стану кашки. Поступово підмішати до ароматної суміші томатну пасту і розмішати все виделкою. Посолити соус за смаком, знову розмішати.
- Помішуючи соус Сацебелі, влити в нього чисту воду кімнатної температури. Відправити ємність у холодильник мінімум на годину. Через зазначений час можна вийняти соус із холодильника і подавати до столу.
- Домашній Сацебелі зберігається в холодильнику близько тижня. Соус Сацебелі ідеально підходить до м'ясних страв, а також макаронних виробів і лаваша. Смачного!
Соус Сацебелі - це справжнє кулінарне диво, яке вразить ваші смакові рецептори. Його насичений смак, ароматні спеції та неповторний букет чудово поєднуються з м'ясом, створюючи справжню симфонію смаку на вашій тарілці.