Солодкий молочний соус
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 30 гр цукру
- 15 гр вершкового масла
- 1 ст.л. борошна без гірки
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- На сковороду або в невелику товстостінну каструлю покласти вершкове масло і поставити на невеликий вогонь. Коли масло розтопиться (до кипіння доводити не потрібно), додати борошно.
- Швидко і ретельно розмішувати борошняну суміш лопаткою, щоб не утворилися грудки. Коли борошно стане золотистого кремового відтінку, влити в сковороду тонкою цівкою молоко. При цьому безперервно помішувати масляну суміш лопаткою.
- Довести молочний соус до кипіння, безперервно помішуючи його лопаткою. Проварити молочний соус при слабкому кипінні протягом 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати в соус ванілін, цукор і розмішати. Солодкість молочного соусу можна варіювати на свій смак. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і процідити соус через сито в окрему каструлю, поставити її на вогонь.
- Одразу після закипання зняти солодкий соус із молока з вогню і залишити остигати. Під час охолодження потрібно якомога частіше розмішувати соус, щоб він не покрився плівкою. Потім накрити каструлю харчовою плівкою і відправити соус у холодильник.
- Солодкий молочний соус можна подавати до рисової або пшоняної каші, макаронних виробів, запіканок, оладок, млинців і сирників. Смачного!
Молочні соуси використовуються в кулінарії вже століттями. У деяких країнах їх навіть називають "білим золотом". Солодкий молочний соус чудово доповнить ваші улюблені страви та створить неперевершений смаковий дует. Спробуйте його сьогодні та насолоджуйтеся безмежними смаковими відчуттями!