Солодкий молочний соус

Солодкий молочний соус
4.9
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 30 гр цукру
  • 15 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна без гірки
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. На сковороду або в невелику товстостінну каструлю покласти вершкове масло і поставити на невеликий вогонь. Коли масло розтопиться (до кипіння доводити не потрібно), додати борошно.
  2. Швидко і ретельно розмішувати борошняну суміш лопаткою, щоб не утворилися грудки. Коли борошно стане золотистого кремового відтінку, влити в сковороду тонкою цівкою молоко. При цьому безперервно помішувати масляну суміш лопаткою.
  3. Довести молочний соус до кипіння, безперервно помішуючи його лопаткою. Проварити молочний соус при слабкому кипінні протягом 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Потім додати в соус ванілін, цукор і розмішати. Солодкість молочного соусу можна варіювати на свій смак. Відразу після закипання зняти каструлю з вогню і процідити соус через сито в окрему каструлю, поставити її на вогонь.
  5. Одразу після закипання зняти солодкий соус із молока з вогню і залишити остигати. Під час охолодження потрібно якомога частіше розмішувати соус, щоб він не покрився плівкою. Потім накрити каструлю харчовою плівкою і відправити соус у холодильник.
  6. Солодкий молочний соус можна подавати до рисової або пшоняної каші, макаронних виробів, запіканок, оладок, млинців і сирників. Смачного!

Молочні соуси використовуються в кулінарії вже століттями. У деяких країнах їх навіть називають "білим золотом". Солодкий молочний соус чудово доповнить ваші улюблені страви та створить неперевершений смаковий дует. Спробуйте його сьогодні та насолоджуйтеся безмежними смаковими відчуттями!