Смачний рецепт соусу Марінара
Кухня
Інгредієнти:
- 0,8-1 кг свіжих помідорів
- 1 цибулина
- 1 морква
- кілька листків базиліку
- 2 ч.л. сушеного орегано
- 2 зубчики часнику
- 2-3 лаврові листки
- білий мелений перець за смаком (можна замінити чорним)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи й покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через кілька хвилин перекласти помідори в холодну воду і залишити на кілька хвилин остигати. Потім злити холодну воду, очистити помідори від шкірки.
- Цибулю очистити і дуже дрібно порізати (можна натерти на тертці). Часник очистити і також дуже дрібно порізати ножем. Моркву очистити та дрібно натерти. Листя базиліку промити, обсушити й нашаткувати.
- У товстостінну каструлю або в глибоку пательню влити 1,5 ст.л. олії і поставити на вогонь. Всипати в сковорідку подрібнену цибулю і смажити її 1-2 хвилини на середньому вогні. Потім додати часник, моркву і перемішати.
- Смажити овочі на середньому вогні близько 3 хвилин до м'якості. Потім додати очищені від шкірки помідори і гарненько розтовкти картоплемялкою до стану пюре. Додати подрібнений базилік, орегано, лаврове листя, сіль, перець за смаком і перемішати.
- Готувати соус Маринара близько 40 хвилин на невеликому вогні. При цьому важливо якомога частіше помішувати соус, щоб він не пригорів. Через зазначений час зняти сковороду з вогню, видалити лаврове листя і перелити вміст в окрему ємність.
- Дати соусу повністю охолонути і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину для охолодження. Соус Маринара подають до страв із рису, пасти, макаронів, морепродуктів, а також використовують у процесі приготування піци. Такий соус цілком може підійти до м'яса.
Щоб зробити соус Марінара більш густим, можна використовувати помідори з меншою кількістю соку. Також можна додати оливкову олію або томатну пасту для багатшого смаку.