Рецепт: Соус до риби

Рецепт: Соус до риби
3.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр щавлю
  • 150 гр сметани будь-якої жирності
  • 1 цибулина
  • 60 мл білого сухого вина
  • 40 гр вершкового масла
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Щавель промити, обсушити і нашаткувати. Цибулю очистити, порізати дрібними кубиками. На пательню покласти шматок вершкового масла і розтопити на невеликому вогні. У розігріте масло скласти подрібнену цибулю.
  2. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору, протягом 3 хвилин. Потім додати подрібнений щавель, накрити кришкою і тушкувати овочі на невеликому вогні під кришкою протягом 3-5 хвилин.
  3. Через зазначений час зняти кришку і влити в сковороду вино, розмішати. Готувати соус зі щавлю приблизно 3 хвилини. Підмішати до овочів із вином сметану, додати сіль, перець і спеції за смаком.
  4. Готувати соус до риби 3 хвилини на помірному вогні без кришки. Зняти сковорідку з вогню і залишити на кілька хвилин для охолодження. покрити отриманим соусом рибу і подавати до столу. Смачного!

Риба завжди була важливою частиною харчування людей. Вона не тільки надає нам необхідні поживні речовини, а й дарує неповторний смак. Різноманіття рибних страв просто неймовірне: смажена риба, рибний суп, рибні котлети та багато інших. Але рибу можна поліпшити за допомогою соусу. Сметанний соус із шавлією створить ідеальне поєднання з рибою, підкреслюючи її смак і надаючи додаткової м'якості. Експериментуйте з рибними стравами та соусами, щоб створити неповторний смаковий дует!