Рецепт вишневого соусу
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр вишні (без кісточок)
- 200 мл сухого червоного вина
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. борошна з гіркою
- пів ч.л. ванільного цукру
- 2 бутончики гвоздики
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви використовуєте заморожену вишню, її потрібно відкинути на друшляк і залишити розморожуватися та стікати від соку. Свіжу вишню потрібно перебрати, промити й очистити від кісточок. Потім скласти її в друшляк і залишити стікати від соку.
- У невелику каструлю влити вино і поставити на середній вогонь. Проварити червоне сухе вино для вишневого соусу протягом 3-5 хвилин при слабкому кипінні.
- Через зазначений час всипати у вино цукор, ванільний цукор, дві гвоздички і розмішати. Проварити вино з прянощами протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Додати вишню в кипляче вино і розмішати.
- Варити вишневий соус із вином приблизно 5 хвилин на невеликому вогні. Через зазначений час додати ложку борошна з гіркою і проварити протягом 1-3 хвилин до легкого загустіння, помішуючи.
- Зняти каструлю з вогню і залишити соус остигати до кімнатної температури. Полити вишневим соусом, що застиг, м'ясо і подавати страву до столу гарячою. Можна перелити застиглий соус в окрему ємність із кришкою і відправити на зберігання в холодильник. Вишневий соус ідеально підійде до стейка зі свинини, яловичини та качки. Смачного!
Проте варто зазначити, що вишневий соус можна використовувати не лише для м'ясних страв. Він чудово поєднується з кисломолочним сиром, йогуртом і його можна використовувати як доповнення до солодких десертів. Наприклад, додайте трохи вишневого соусу до морозива або використовуйте його як топінг для солодких пирогів. Результат буде просто захопливим!