Рецепт вишневого соусу

Рецепт вишневого соусу
4.1
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр вишні (без кісточок)
  • 200 мл сухого червоного вина
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. борошна з гіркою
  • пів ч.л. ванільного цукру
  • 2 бутончики гвоздики

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, її потрібно відкинути на друшляк і залишити розморожуватися та стікати від соку. Свіжу вишню потрібно перебрати, промити й очистити від кісточок. Потім скласти її в друшляк і залишити стікати від соку.
  2. У невелику каструлю влити вино і поставити на середній вогонь. Проварити червоне сухе вино для вишневого соусу протягом 3-5 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Через зазначений час всипати у вино цукор, ванільний цукор, дві гвоздички і розмішати. Проварити вино з прянощами протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Додати вишню в кипляче вино і розмішати.
  4. Варити вишневий соус із вином приблизно 5 хвилин на невеликому вогні. Через зазначений час додати ложку борошна з гіркою і проварити протягом 1-3 хвилин до легкого загустіння, помішуючи.
  5. Зняти каструлю з вогню і залишити соус остигати до кімнатної температури. Полити вишневим соусом, що застиг, м'ясо і подавати страву до столу гарячою. Можна перелити застиглий соус в окрему ємність із кришкою і відправити на зберігання в холодильник. Вишневий соус ідеально підійде до стейка зі свинини, яловичини та качки. Смачного!

Проте варто зазначити, що вишневий соус можна використовувати не лише для м'ясних страв. Він чудово поєднується з кисломолочним сиром, йогуртом і його можна використовувати як доповнення до солодких десертів. Наприклад, додайте трохи вишневого соусу до морозива або використовуйте його як топінг для солодких пирогів. Результат буде просто захопливим!